Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un estudiant ripolletenc rep una distinció per la seva nota d'accés a la universitat

Imatge 1.
Imatge 1
El ripolletenc Eric Voltà ha estat un dels 326 estudiants d'arreu de Catalunya que han estat distingits per la Generalitat en haver obtingut un excel·lent a les proves d'accés a la universitat (PAU) 2014. La distinció la va atorgar aquest dilluns, 21 de juliol, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en un acte celebrat a l'Auditori de Barcelona.
Voltà, que va estudiar al col·legi Sant Gabriel de Ripollet, ha cursat el batxillerat a l'Institut Pere Calders de Cerdanyola del Vallès. Actualment continua vincul·lat al Sant Gabriel on juga a bàsquet i entrena un grup de nens. La seva nota a les PAU ha estat d'un 9,2 i el proper curs iniciarà els estudis de biotecnologia a la UAB.

Dels 326 guadonats, prop de la meitat procedeixen de centres públics i 180 de centres concertats o privats. La majoria d'estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona i, concretament, al Vallès Occidental, han estat distingits 45 estudiants.

Enguany, el nombre de guardonats és el més alt en la història de les PAU. La nota d'aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9 i, per primer cop, un alumne ha tret un 10. El conseller va estar acompanyat pel secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateu; la directora general d'ESO i Batxillerat, Teresa Pijoan; el president de l'Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), Josep Joan Moreso; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina.

R.H.