Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament prepara un pla per a la millora integral de la neteja

Imatge 1.
Imatge 1
Centenars de contenidors, papereres, maquinària i escombriaires, normes i multes semblen no ser suficients per a què uns pocs facin malbé, impunement, el que és de tots. La immensa majoria de la ciutadania actua correctament i fa un ús responsable de la via pública, però hi ha una minoria que embruta carrers, façanes, parcs i places. I al capdamunt del rànquing d'aquest joc brut, trobem les caques de gos i els trastos deixats en qualsevol lloc i hora.
Tots a una
L'Ajuntament està preparant un seguit d'actuacions que ajudaran a millorar diversos aspectes de Ripollet, relacionats amb la neteja viària. L'equip de govern està treballant de forma transversal des de diferents àrees municipals, per tal de tenir en compte tots els aspectes que influeixen en un tema que preocupa tant al govern, com al veïnat.

Per això, s'ha creat un grup de treball, on participen els departaments de Salut Pública, Policia Local, Urbanisme, Manteniment, Medi Ambient, Serveis Municipals, Comerç i Indústria, Educació i Comunicació. L'objectiu és elaborar un pla que reculli les accions concretes que es duran a terme per millorar la neteja del municipi i aconseguir que, d'una forma o altra, tots els veïns de Ripollet col·laborin per tal d'assolir aquesta fita tan reclamada.

Patrulla informativa
Tot i que la campanya s'iniciarà després de l'estiu, ja s'han començat a dur a terme algunes actuacions de conscienciació i sensibilització. Un exemple és una patrulla especial de la Policia Local per informar i, si és el cas, sancionar, els propietaris de gossos i altres animals de companyia que no compleixin amb la normativa vigent. Així mateix, s'han tingut contactes amb el Gremi d'Hostaleria per tal de dur a terme un seguiment específic de les terrasses i l'exterior dels bars i restaurants i també amb els paradistes del mercat setmanal.

Campanya participativa
Després de l'estiu, es posarà en marxa una campanya de comunicació que posarà en valor la ciutat i els comportaments nets. Aquesta, buscarà la complicitat dels ciutadans i l'Ajuntament per poder arribar a nivells de neteja satisfactoris. També tindrà un component informatiu, ja que recordarà els serveis municipals de neteja que es presten i l'esforç que signifiquen per a tothom, així com les sancions que es poden imposar per lluitar contra els actes incívics.