Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el projecte intergeneracional Connexió 18-81 de joves i gent gran

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dia 2 de juliol es va fer l'acte de cloenda del projecte Connexió 18-81, una iniciativa de la Regidoria de Joventut i Ciutadania de l'Ajuntament de Ripollet amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials. El projecte Connexió 18-81 s'ha realitzat durant el mes de maig i juny amb els joves usuaris del Casal de Joves i del KFTÓ i que han compartit aprenentatges amb la gent gran del Casal d'Avis de Ripollet.
En total, 12 joves van rebre una formació específica per saber com treballar amb gent gran i com abordar el tema del voluntariat amb la metodologia d'aprenentatge i servei. Després de fer algunes reunions amb la direcció del Casal d'Avis i amb gent gran, individualment i en grup, l'activitat es va concretar un taller de punt amb les dones del casal que ja feien aquest taller i on van participar de forma activa quatre joves. La resta, alguns van establir vincles de manera informal amb alguns avis i d'altres, no van poder continuar el projecte per incompatibilitats horàries personals i amb l'activitat del propi casal d'avis.

La valoració general del projecte és molt positiva perquè ha permès posar en contacte dos generacions molt diferents, joves i gent gran, que s'han nodrit mútuament de coneixements i experiències, el que ha produït que es donessin aprenentatges per ambdues parts, essent aquest un dels objectius de la metodologia d'aprenentatge i servei.

F.R.