Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Augmenta un 25% la petició de beques de menjador al Vallès

Imatge 1.
Imatge 1
Inicialment, les peticions han sofert un increment del 25% respecte al curs que ha acabat, quan se'n varen demanar 9.573. Aquest increment fa que a la comarca del Vallès Occidental un total de 12.796 nens i nenes necessitin un suport econòmic per tal de poder dinar a l'escola. Els alcaldes i alcaldesses de la comarca han fet pública la seva preocupació per l'augment de sol·licituds i han reiterat la necessitat de garantir els àpats a les famílies que viuen situacions de vulnerabilitat.
Ja al mes de gener, el Consell Comarcal va donar llum verd a un acord per a la garantia del suport econòmic a les famílies en matèria de menjadors escolars. També en aquell moment es va acordar mantenir des dels ajuntaments del Vallès Occidental el compromís d'arribar a cobrir amb recursos propis fins al 25% de les necessitats de suport a ajuts per a menjador escolar, de forma coordinada amb el Consell Comarcal, tot i tenir present que és una competència de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, és a qui correspondria assumir-ne la globalitat del seu finançament. De fet, el curs 2013-2014, els ajuntaments de la comarca han aportat 2,2 milions d'euros per a poder arribar a més infants.

Boscos del Vallès
Recentment, també, la Generalitat i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord per tal de potenciar el projecte Boscos del Vallès. L'objectiu és crear un Servei Públic Comarcal per a la gestió sostenible dels boscos de la comarca i la valorització de la biomassa per a la generació d'energia renovable que contribueixi a la prevenció d'incendis.

El projecte Boscos del Vallès és un programa de prevenció d'incendis forestals en dos vessants. Un, el reforç de les infraestructures per a la prevenció d'incendis (punts d'aigua, accessos al bosc, neteja de franges). I l'altre, una línia innovadora de treball, la utilització de la biomassa per a la generació d'energia renovable a la comarca.

F.R.