Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple Municipal del 26 de juny de 2014Unanimitat de nou pels drets del col·lectiu LGTB

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 26 de juny, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, amb 9 punts a l'ordre del dia. Entre els principals acords, va descartar l'aprovació de les tres mocions, la presentació de la Memòria del Defensor del Ciutadà i l'Ordenança del Soroll.
La sessió va començar amb l'aprovació d'un expedient de modificació de partides econòmiques del Patronat de Cultura, d'uns 28.000 euros, per a inversions. Aquest import prové, com va aclarir la regidora d'Hisenda, Inma Viera, "de diferents subvencions i no d'inversions que s'hagin deixat de fer". El punt es va aprovar per unanimitat. També es va donar llum verd a una modificació de la plantilla de funcionaris i laborals del consistori amb els vots favorables dels grups de govern i l'abstenció del CpR, el PP i ICV-EUiA.

A continuació, també es va aprovar l'adhesió al conveni marc per implantar un nou model integrat d'Atenció al Ciutadà, per unanimitat de tots els grups. Aquest conveni implica una sèrie de millores quan a l'administració electrònica i facilitar els tràmits dels ciutadans a través de l'administració electrònica. També es va fer la tramitació inicial de l'Ordenança del Soroll i les Vibracions, amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció del CpR.

Defensor del Ciutadà
Tot i que el punt no requeria votació per part dels grups, el Defensor del Ciutadà, com ja ve sent habitual cada més de juny, va presentar la Memòria d'Actuació de l'any 2013. Joan Ramon Costa va destacar que en aquest 2013 s'han fet 172 actuacions, 20 queixes i 152 consultes. Costa també va exposar que l'Administració "ha de tenir cura del llenguatge administratiu i adequar-lo a un de més planer". També va afirmar que, actualment, hi ha queixes puntuals del temps d'espera a l'OAC i que l'Ajuntament no hauria d'abusar del "silenci administratiu i de la presumpció de veracitat dels funcionaris". També va destacar la bona predisposició de l'Ajuntament a col·laborar en tots els expedients i especialment la bona feina de Serveis Socials. Pel que fa a la temàtica de les queixes, moltes persones es van apropar a l'Oficina del Defensor en relació a les clàusules sòl de les hipoteques i també continuen les queixes pel que fa a la Policia Local, tant per les sancions com, puntualment, pel tracte d'alguns agents. En general, tots els grups van llorr la tasca del Defensor però van destacar que poder manca coneixement per part dels ciutadans de com funciona aquests servei, que calia replantejar el canvi d'ubicació de l'Oficina per estalviar el lloguer i augmentar les actuacions d'ofici del Defensor.

Mocions
A la sessió, es van presentar i aprovar tres textos. El primer, que va comptar amb el suport unànime de tots els grups, en defensa dels drets de les persones gais, lesbianes, transexuals i bisexuals i per l'eradicació de la lesbofòbia, la transfòbia i l'homofòbia. També es va donar llum verd a una moció en defensa del Sistema escolar públic i de qualitat en català, amb el suport de tots els grups, excepte el PP, que hi va votar en contra. Finalment, també es va acceptar una moció en rebuig de la nova Llei de Telecomunicacions, amb els vots favorables de CpR i ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i CiU i en contra del PP.

A l'apartat de precs i preguntes, a petició de l'Associació d'Aturats que comencen la Setmana de la Dignitat es va fer lectura el manifest de la jornada. També, en aquest punt, la regidora de Salut Pública, Gemma Edo, va informar que l'horari d'estius dels caps de Ripollet serà: el CAP I no tanca; el CAP Pinetons obrirà pels matins del 28 de juliol a l'1 d'agost i tancarà del 4 al 29 d'agost; el CAP Farigola tancarà del 28 de juliol al 29 d'agost.

F.R.

Fotos
- l'Ajuntament de Ripollet penja, durant el cap de setmana, la bandera de l'arc de Sant Martí de l'edifici del Casal de Joves i Ripollet Ràdio, amb motiu del Dia de l'Alliberament LGTB
- el Defensor, Joan Ramon Costa, durant la presentació de la memòria 2013