Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova campanya contra la Processionària del Pi

Imatge 1.
Imatge 1
Per tal de lluitar en contra de la plaga de processionària, la Regidoria de Jardineria i Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet ha endegat una nova edició de la campanya de prevenció per mitjà de trampes amb feromones. L'any passat, la climatologia temperada va fer que hi hagués molta incidència d'aquesta plaga. La processionària del pi és un lepidòpter que viu als nostres boscos que, quan es troba en forma d'eruga, pot ser perillosa per les persones a causa dels pèls urticants que desprèn i que poden provocar greus molèsties per a la salut de les persones.
Per a que l'efectivitat de les trampes sigui idònia caldrà distribuir-les uniformement per les zones arbrades del municipi. Per aquest motiu, és probable que, en els propers dies, els treballadors municipal visitin algunes cases per tal d'instal.lar una trampa en els arbres. Les trampes contenen feromona sexual sintètica de la femella de la processionària. Les feromones son substancies químiques oloroses produïdes pels animals que afecten el comportament d'altres membres de l'espècie. Les papallones mascles se senten atretes per aquest producte de manera que volen fins a les trampes on queden retingudes. D'aquesta forma s'evita que puguin fecundar les femelles i així disminueix la població d'aquest insecte.

La regidora de Medi Ambient, Parcs i Jardins, recorda que "el servei de manteniment dels parcs i zones verdes municipals utilitza de manera prioritària els productes biològics en la lluita contra les plagues i les infeccions de la vegetació urbana". L'aplicació de productes fitosanitaris queda només per aquells casos greus pels que no existeixen altres mitjans i sempre amb una justificació i control exhaustius.

F.R.