Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP-CpR considera mínims els canvis en l'adjudicació dels pisos buits de l'IMPSOL

Imatge 1.
Imatge 1
Després que l'Autoritat Metropolitana de Barcelona hagi anunciat que vol canviar a règim de lloguer amb opció a compra part dels pisos d'HPO dels Pinetons, el regidor del COP-CpR, Jose María Osuna, ha declarat en roda de premsa que "ens alegrem d'aquest petit canvi", tot i que "cal esperar quina mena de lloguer proposaran". El regidor, a més, també veu com "un petit pas" l'anunci de la Generalitat de realitzar alguns canvis en la política d'adjudicació d'habitatges de promoció pública.
El grup de l'oposició recorda que aquest anunci per part de l'IMPSOl arriba "després de les mobilitzacions de la PAH, entrevistes dels regidors del COP-CpR amb els responsables de l'IMPSOL, campanyes informatives del COP a la població i aprovació de mocions al Ple Municipal demanant que aquests pisos fossin de lloguer social".

Osuna ha explicat que l'IMPSOL sempre ha justificat aquesta "inexplicable situació" al·legant "impediments que els posaven els bancs per canviar la modalitat de l'adjudicació". En aquest sentit, el regidor del COP Antoni Pijuan ha afegit que això "constata que mana el capital privat i no els interessos públics", però que l'IMPSOL hauria de renegociar el contracte amb els bancs.

Segons el COP, "la situació socio-econòmica que patim hauria d'activar als dirigents polítics a implementar actuacions per atendre les emergències socials que veiem cada dia", però asseguren que hi ha manca de voluntat i aposten per seguir pressionant cap al lloguer social.

R.H.