Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet homenatja a Magí Girbau i Baqués i Josep Ros i Prats, alcaldes republicans del municipi

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest diumenge, 15 de juny, tindrà lloc, a les 12 del migdia, l'acte d'homenatge a dos dels alcaldes republicans de Ripollet. Es tracta d'una acció llargament reivindicada per la Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet per reconèixer les figures de Magí Girbau i Baqués i Josep Ros i Prats. Comissió d'Honors
La Comissió d'Honors de l'Ajuntament de Ripollet, que va aprovar per unanimitat aquesta iniciativa, ha estat la encarregada de donar forma a aquest acte que posarà nom a les zones verdes ubicades a la illa dels habitatges de protecció oficial de la promoció de Pinetons, situades entre l'avinguda del Mediterrani i la rambla de les Vinyes (l'homenatge serà allà mateix).
Així, aquest espai es passarà a dir Plaça dels Alcaldes de la República i s'hi instal·larà un element decoratiu que recordi la figura i trajectòria dels dos alcaldes i la feina que van fer per Ripollet en període de la república.

Dos treballadors pel poble
Tant Magí Girbau, com Josep Ros, van ser treballadors del poble. Creador de sacs el primer i treballador d'Uralita el segon, comptaven amb la simpatia i recolzament dels ripolletencs dels anys 30, cosa que els va fer guanyar les eleccions i convertir-se en els màxims representants municipals en època de la Segona República.

L.P.