Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els arbres de Ripollet reben un tractament d'endoteràpia

Imatge 1.
Imatge 1
A principis de juny, els responsables de parcs i jardins van efectuar un tractament fitosanitari mitjançant la tècnica de l'endoteràpia als arbres d'alguns carrers del municipi. S'han tractat les xicrandes de la rambla Sant Andreu, els til·lers del carrer Anselm Clavé contra el pulgó i algunes oliveres contra la caparreta, un insecte difícil de controlar que s'alimenta de la saba de la planta. Aquesta tècnica es basa en injectar un producte fitosanitari o adob directament al sistema vascular de la planta. El producte arriba directament al flux de saba de l'arbre que el transportarà per tota la planta. Els tractaments tradicionals no són eficaços per al tractament d'aquestes plagues i a més aquests arbres es troben en zones molt transitades on l'ús de pesticides té riscos mediambientals importants. Per aquest motiu la Regidoria de Jardineria i Medi Ambient ha optat per la tècnica d'endoteràpia per al tractament.

L'endoteràpia garanteix l'absència d'impacte ambiental ja que té una eficàcia prolongada d'un any, no emet productes químics a l'atmosfera ni contamina l'aigua ni el sòl. Actua només contra els insectes que s'alimenten de plantes, respectant a la resta. És una tècnica adequada per a qualsevol tipus d'arbre ja sigui contra plagues o contra malalties fúngiques.

Gemma Edo, regidora de Medi Ambient, Parcs i Jardins, ha informat que el Servei de Parcs i Jardins "utilitza de manera prioritària els productes biològics en la lluita contra les plagues i les infeccions de la vegetació urbana". Només s'utilitzen productes fitosanitaris en casos greus per als que no existeixen altres mitjans i sempre amb una justificació i control exhaustius.

L.P.