Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

43a edició de la Romeria del Rocío a Catalunya

Imatge 1.
Imatge 1
Entre el 5 i el 9 de juny, la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) celebrarà la 43a edició de la Romeria del Roció a Catalunya. Un any més serà als terrenys de Mas Duran, entre Montcada i Reixac i Ripollet. Enguany, el Rocío comptarà amb la participació de 22 hermandades i més d'un centenar d'associacions i entitats.
Els peregrins iniciaran la romeria entre dijous i divendres, alguns d'ells fent nit a diverses poblacions. Dijous, 5 de juny, la hermandad de Cerdanyola celebrarà la missa amb la Virgen del Rocio a l'església de Cerdanyola i iniciarà el camí cap a Montcada. Divendres, 6 de juny, l'Associación Rociera Alegrias del Sur, que també participa de la romeria, rebrà a partir de les nou de la nit a la hermandad de la ciutat veïna, que posteriorment farà nit a les barbacoes del parc dels Pinetons.

Dissabte al matí, faran una missa als Pinetons a partir de les deu i baixaran fins a la plaça de Pere Quart on tenen prevista una parada cap a la una del migdia. La Hermandad de Badia del Vallès també passarà per Ripollet direcció al recinte firal de Montcada.


Fins al dissabte, dia 7 de juny, a les 20 hores, aniran arribant al recinte del Rocío. Aquest acte de presentació comptarà amb l'arribada dels màxims representants de la FECAC i diverses autoritats implicades a la celebració. La presentació es farà a l'ermita improvisada que s'ha instal·lat a l'aldea i que acollirà durant aquests dies la imatge de la Verge del Rocío de Cerdanyola del Vallès. Fins al dia 9, s'aniran alternant misses i actes privats a l'aldea, fins al dilluns al matí, moment en què la Blanca Paloma farà el seu recorregut oficial per l'aldea, visitant totes les hermandades.

Tal com explica la FECAC, "el Rocío a Catalunya, com a Almonte, combina la celebració i l'espiritualitat en uns dies de convivència en els que la devoció per la Verge conflueixen en una catarsis col·lectiva gestada durant tot l'any".

R.H./F.R.