Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Augmenta el nombre d'ocells Picot Verd al municipi

Imatge 1.
Imatge 1
El Picot Verd (Picus viridis) és de la família dels pícids coneguts com a pájaros carpinteros. A Ripollet hi ha una població sana i abundant. Se'ls pot veure a la zona verda que rodeja el bosc dels Pinetons. A Ripollet, se n'han vist alguns alimentant-se dels pollancres morts que hi ha a la zona verda del voltant dels pinetons. Aquest és el motiu que ha dut a la Regidoria de Medi Ambient a conservar alguns d'aquests arbres, poder mantenir la població d'aquests ocells.
A mida que els arbres i la vegetació arbustiva de la zona que rodeja el bosc dels Pinetons es consolida també ho fan altres espècies d'animals i plantes. Actualment estan germinant de manera espontània plantes com pins, carolines i galzeran. Aquesta biodiversitat afavoreix que animals com les guineus i conills siguin cada cop més usuals a les zones verdes dels voltants del municipi.

El Picot Verd

El picot verd és un ocell d'uns 32 cm de llarg, de plomatge verdós per sobre i de color blanquinós per sota, amb una franja vermella al cap i una zona groga al principi de la cua. Les potes i la cua són curtes i el bec, que utilitza per foradar el tronc dels arbres, és fosc, llarg i fort. És un ocell insectívor que acostuma a fer nius als troncs dels arbres morts o malalts. Sovint s'alimenta dels insectes que a la vegada s'alimenten de la fusta d'aquests arbres.

Foto: Antonio España