Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions al Parlament Europeu 2014

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest diumenge, 25 de maig, se celebren les Eleccions al Parlament Europeu 2014. Un total de 26.595 ripolletencs estan cridats a les urnes, formant part dels 400 milions de ciutadans europeus que han de decidir qui formarà el Parlament Europeu dels propers 5 anys. A Ripollet hi ha 34 meses electorals, repartides en 9 col.legis electorals. A les 14 h la participació era del 21'53%, cinc punts més que l'any 2009 a aquesta hora (16'82%). A les sis ha pujat al 30'57% augmentant la diferència a set punts amb la participació de 2009 que arribava a les 18 h al 23%.

Podeu seguir la informació de la participació i resultats a la web del Ministeri de l'Interior.
També trobareu informació sobre tota la UE a la web del Parlament Europeu.

Multireferèndum
Paral·lelament s'han constituit a Ripollet 7 taules del Multireferèndum amb l'objectiu de preguntar als ciutadans la seva opinió sobre temes com els transgènics, les iniciatives legislatives populars o la sobirania energètica. Es tracta d'una iniciativa impulsada des de la plataforma Som lo que sembrem.

Contractació de persones en atur

Per primera vegada, un total de 17 persones de Ripollet en situació d'atur treballaran la jornada electoral per donar suport a l'organització de les eleccions. Ho faran al costat del personal representant de l'Administració i la Brigada Municipal. Aquesta iniciativa surt de la moció aprovada el gener de 2013, a proposta del CpR i que va comptar amb el suport de tots els grups, a excepció del PP, que s'hi va abstenir.

Procés electoral
El procés electoral va iniciar-se el passat 31 de març, amb la convocatòria d'eleccions realitzada pel Govern i publicada al BOE. A continuació, van romandre exposades les llistes del cens electorals, per tal que totes les persones poguessin comprovar la correcció de les seves dades i, així, no tenir cap inconvenient per exercir el dret a vot.

Sorteig de les meses electorals
El passat 28 d'abril va tenir lloc un Ple extraordinari convocat per tal d'efectuar el sorteig dels membres que formen les taules electorals. L'elecció es va fer mitjançant un programa informàtic de l'Institut Nacional d'Estadística. Així, entre tots els electors de Ripollet van estar triats els 102 titulars i 204 suplents de les meses electorals.

L.P.