Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna la Nit i el Dia Internacional dels Museus

Imatge 1.
Imatge 1
El divendres 16 de maig tindrà lloc una nova edició de La Nit dels Museus, amb un seguit d'activitats gratuïtes que es desenvoluparan a la zona enjardinada del CIP-Molí d'en Rata. Aquesta jornada es completarà diumenge 18 de maig amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, amb visites guiades i tallers durant tot el matí.
La jornada de divendres s'iniciarà a les 20 h amb una visita guiada al Molí d'en Rata. A les 21.30 h serà el torn de La Nit dels Pinzells, una edició especial de les Nits de Música a càrrec de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell amb la col·laboració d'Antonio "Maese" Pérez, professor de pintura del Centre Cultural. Durant la sessió s'aniran projectant obres d'El Greco, Andreu Solà o Lluïsa Sallent mentre s'escolta música de l'època corresponent o bé que agrada a l'artista. A les 23 h prendrà el relleu la Societat Coral El Vallès que oferirà una actuació a tots els assistents. Al finalitzar s'oferirà una copa de cava.

Dia Internacional dels Museus
Es consolida aquesta jornada que ja forma part del programa cultural primaveral de Ripollet. Durant el diumenge 18 de maig hi haurà, de 10 a 14 h portes obertes al Centre d'Interpretació del Patrimoni. A les 10.15 h es farà la presentació de La Joia del Museu, en aquest cas una peça senzilla però significativa. Es tracta d'una balança de forner que es calcula que té més de 100 anys. La feien servir a Cal Plàcido, un dels forns antics del poble, ja desaparegut. I durant molt de temps la va utilitzar Antoni Casamitjana, pintor de Ripollet, que en va fer la donació al CIP. El pas dels anys i els diferents usos que havia tingut l'havien deixat força transformada.
Durant l'activitat es mostrarà la peça restaurada i s'explicarà quin ha estat el procés de millora i les dificultats trobades. A les 10.30 h hi haurà visita guiada a la mostra 50 anys de les riuades per a aquells ripolletencs que encara no l'hagin pogut veure.
I a les 12 h Taller de pastisseria creativa que fusionarà dues característiques importants del CIP Molí d'en Rata: la farina i la creativitat. Marieta's Cake col·labora desinteressadament en la realització d'aquesta activitat i les places seran limitades. Serà un taller familiar que fomentarà com ja és habitual, una estona lúdica i cultural compartida en família.