Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca tancarà de juny a setembre per fer un canvi tant físic com funcional

Imatge 1.
Imatge 1
El dilluns 2 de juny la Biblioteca de Ripollet tancarà les seves portes fins al 2 de setembre per tal de remodelar les seves instal·lacions. Es tracta d'unes obres de manteniment i actualització de la infraestructura municipal per tal d'optimitzar la seva funcionalitat, on la principal novetat és la implantació del sistema RFID, que permet la devolució mecanitzada de documents, així com la gestió per part de l'usuari de les seves reserves i la renovació de préstecs. Les obres, amb un cost d'uns 300.000 euros, estan finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona.
Segons va declarar en roda de premsa la regidora de Cultura, Rosa Martín, el passat dilluns, 12 de maig, aquestes obres suposen "una nova concepció de la biblioteca i implicarà noves tasques per als treballadors", als quals va agrair "la seva disponibilitat i la serenitat amb que afronten els canvis".

Fins al 31 de maig es mantindrà el servei de préstec i retorn de documents i els préstecs realitzats a partir del 2 de maig es retornaran el 15 o el 22 de setembre. Durant aquest període tampoc es podran realitzar renovacions via internet, ni retornar llibres a la bústia i no hi haurà préstec interbibliotecari. Els usuaris, però, sí podran utilitzar el servei de préstec i retorn de documents de les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona, malgrat que tinguin documents en préstec de Ripollet.

Sistema RFID
Des del passat 3 de febrer, el personal de la Biblioteca, a banda de mantenir les seves activitats habituals, ha estat realitzant l'enxipat de tot el seu fons documental, que actualment ascendeix a 44.792 documents, dels quals 7.083 són audiovisuals. Aquestes etiquetes identificatives del document permetran la transacció de préstec i recollida de reserves automàtica. El nou sistema farà necessari que els usuaris hagin de portar sempre el carnet de la Biblioteca per poder fer les gestions.
Segons el coordinador del Patronat Municipal de Cultural, Albert Obrero, aquesta reforma "implica una renovació de les instal·lacions, a més de canvis físics que responen a un canvi de funcionalitat". La mecanització del préstec alliberarà d'hores de feina a l'equip de la Biblioteca, que segons Obrero, "podran destinar a altres tasques més tècniques".

Durant la roda de premsa, la directora de la Biblioteca, Roser Pecanins, va explicar que un cop fetes les obres, l'equipament continuarà amb les activitats de dinamització i proximitat i que, a més de poder dedicar més temps a tasques tècniques, tenen la intenció "de sortir més de la Biblioteca i treballar i tenir més contacte amb la resta d'equipaments culturals".

El canvi físic
Les millores tenen com a objectiu optimitzar la funcionalitat de la Biblioteca Municipal, construïda fa 20 anys. Així, es faran millores de l'aire condicionat i del sistema de detecció d'incendis, a més de posar a punt la coberta i canviar tot el terra.
També es realitzarà una redistribució funcional de la planta, modificant la sala infantil actual i la sala d'actes, que canviarà d'ubicació. Es redistribuirà la col·lecció per millorar la funcionalitat i es millorarà l'accessibilitat a l'equipament. El mobiliari, que en part es canviarà o modificarà, s'adaptarà a la nova distribució. També es proveirà la Biblioteca d'un nou equipament audiovisual i nova retolació.

Obrirà portes per Festa Major
Els responsables de Cultura ja han avançat que la Biblioteca continuarà oferint el divendres de Festa Major la tradicional activitat de contes per adults. A més, el dissabte, 30 d'agost, es farà una jornada de portes obertes. La tornada a la normalitat del servei serà a partir del 2 de setembre.

R.H.