Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Caravana d'Educació Viària de Mapfre s'instal·la a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Uns 500 escolars de 5è i 6è de Ripollet passaran durant aquesta setmana pel circuït de karts que la Fundació Mapfre i la Federació Catalana de l'Automòbil han instal·lat al parc del riu Ripoll, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet. L'activitat compta amb una part teòrica, on s'intenta promoure entre els escolars comportaments i actituds responsables en relació amb el trànsit, aportant coneixements adequats, els quals posen a la pràctica, posteriorment, al circuit de karts.
Aquest dimarts, 6 de maig, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha visitat les instal·lacions, acompanyat pel regidor de Governació, Ferran Tornel; el cap de la Policia Local, Vicente Pacheco; el delegat de zona de Mapfre, Pablo Figuereo i el gerent de la Federació Catalana de l'Automòbil, Ramon Izquierdo. L'Alcalde va agrair que ambdues institucions els permetin gaudir d'aquest servei de forma gratuïta. Un servei que culmina amb la feina que es fa cada any a totes les escoles, que forma part del programa educatiu de l'Ajuntament, i "que ha estat molt ben acollit sempre per les escoles de Ripollet".

Des de la Federació Catalana d'Automobilisme, Ramon Izquierdo expressava la seva satisfacció per la rebuda d'aquesta activitat a Ripollet i la col·laboració del consistori i assegurava que és gratificant veure com contribueixen a "la millora de la seguretat viària i la convivència als carrers, que cada vegada és més complicada ja que som més i hem de posar més de la nostra part". Per últim, Pablo Figuereo, delegat de zona de Mapfre, va explicar que la seva fundació "aposta per què l'educació viària comença pels més petits".

Aquesta activitat forma part de la formació que els alumnes de 5è de totes les escoles públiques de Ripollet, a excepció de El Martinet, reben cada any per part de la Policia Local. Javier Quesada, policia local i responsable d'Educació Viària a Ripollet, realitza 5 classes a cada centre. A més, els alumnes participen a un concurs de dibuix sobre el tema. El proper 3 de juny, el Teatre Auditori acollirà l'acte de cloenda d'Educació Viària a Ripollet.

R.H.