Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AMB no tallarà el subministrament d'aigua a cap usuari amb problemes per pagar el rebut

Imatge 1.
Imatge 1
El Ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), celebrat aquest dimarts, 25 de març, va aprovar per unanimitat un protocol per evitar els talls de subministrament a qualsevol ciutadà que no pugui fer-se càrrec de les factures, garantint aquest bé bàsic i imprescindible a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta era una reclamació feta per molts ajuntaments, entre ells el de Ripollet, que el Ple de gener va aprovar per unanimitat una moció reclamant el Dret universal als subministraments bàsics d'energia i aigua potable.
El passat 6 de novembre, l'AMB va aprovar les seves tarifes socials i ecològiques, per aconseguir que els usuaris més desfavorits paguin un preu pel consum de l'aigua que sigui proporcional a les possibilitats econòmiques i a la seva realitat social. Aquestes tarifes especials redueixen, en una quantitat important d'usuaris, un 25% de la quota fixa i el consum del primer bloc i fan que els límits dels blocs s'adeqüin al nombre de persones de cada família o unitat convivencial.

La mesura estarà validada per totes les parts que intervenen en el procés: l'AMB, com a titular del subministrament i responsable de les tarifes i el servei; els ajuntaments com a responsables de les actuacions que es portin a terme en el seu territori, i les companyies responsables de les gestions del servei en contacte directe amb els usuaris.

Diverses solucions per a famílies amb dificultats
Davant la situació que un ciutadà declari, a la seva companyia subministradora o als serveis socials del seu ajuntament, que no pot fer front a les factures, o que simplement deixi de pagar, s'investigarà si pot beneficiar-se de les tarifes socials de l'AMB. En cas afirmatiu, les factures passarien a ser més barates. De la mateixa manera, també hi ha la possibilitat de negociar ajornaments o pagaments mensuals amb la companyia, així com l'accés a un dels seus fons socials. Un cop valorat el cas pels serveis socials de l'Ajuntament en qüestió, també el propi consistori pot decidir fer-se càrrec del deute del ciutadà. Durant tot el procés de valoració, l'AMB no donarà autorització per tallar el subministrament, i tampoc ho farà si finalment es valora la vulnerabilitat del ciutadà.

R.H.