Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet presenta la documentació per portar la Llei de Sostenibilitat Local al Constitucional

Imatge 1.
Imatge 1
El nostre municipi és un dels 803 d'arreu de Catalunya que ja han presentat la documentació per portar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) al Tribunal Constitucional. El passat dimarts, 18 de març, el president del Consell de Governs Locals, Miquel Buch, va lliurar a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui encapçala aquest procés, tota la documentació necessària per portar-la al Tribunal Constitucional.
L'Ajuntament de Ripollet en ple, en la sessió celebrada el 27 de febrer, va acordar adherir-se a la presentació d'aquest recurs perquè, com explica l'alcalde, Juan Parralejo, "aquesta llei envaeix l'autonomia local i les competències de l'estatut d'autonomia de Catalunya. A més, va contra el principi de subsidiarietat que estableix la Carta Europea d'Autonomia Local, perquè representa una regressió democràtica. És una llei que no estalvia recursos econòmics, però sí retalla serveis bàsics que es presten als ciutadans i que garanteixen la cohesió social dels nostres pobles i ciutats, una llei clarament ideològica que pretén un canvi de model en la nostra estructura social i democràtica".

Més de 850 municipis, el que suposa el 90,28% dels ajuntaments catalans i representen 7.440.226 d'habitants de Catalunya, han confirmat al Consell de Governs Locals que han aprovat als seus plens l'acord per interposar el recurs i que ja han aportat la documentació o estan en vies de fer-ho.

R.H.