Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de Ripollet participen al concurs Pica Lletres de Canal Terrassa Vallès

Imatge 1.
Imatge 1
Alumnes de 3r d'ESO de l'institut Palau Ausit i del col·legi Sant Gabriel participen en el concurs Pica Lletres, que emet el Canal Terrassa Vallès. En el programa que s'emetrà aquest dimecres, dia 19 de març, hi participa l'institut Palau Ausit contra l'institut Estatut, de Rubí. El dimecres, dia 23 d'abril, serà el torn del Sant Gabriel, que participarà contra el Fedac Cerdanyola Anunciata. Pica Lletres, presentat per Joan Carles Fòlia, està produït per Antàrtida Produccions i s'emet els dimecres, a les 9 del vespre, i els dijous a dos quarts de 7 de la tarda (reemissió).

Pica Lletres és una concurs lingüístic que consisteix a lletrejar paraules en català. Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l'ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l'oral.

Els alumnes d'una desena d'instituts de Ripollet, Terrassa, Rubí, Castellar, Cerdanyola, Badia, Castellbisbal, Santa Perpètua i Barberà posaran a prova el seu domini del català amb el lletreig de paraules. També, però, hauran de resoldre jocs lingüístics, com la pronúncia d'embarbussaments, la detecció de barbarismes i relacionar una paraula amb la seva definició.

El guanyador del concurs participarà, el proper mes de juny, a la Gran Final amb els vencedors de la resta d'edicions locals del concurs. D'aquí sortirà el guanyador del Pica Lletres de tot Catalunya.

El projecte pertany a La Xarxa de Comunicació Local i diverses televisions locals catalanes. Aquesta edició del programa ha estat enregistrada al Centre Cívic President Macià de Terrassa.

R.H.