Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet homenatja el tenor Gaietà Renom

Imatge 1.
Imatge 1
Complert ja el centenari del seu naixement (1913), Ripollet celebra aquest dissabte, 8 de març un acte d'homenatge al reconegut tenor solista i cantaire de l'Orfeó Català, Gaietà Renom. L'acte consistirà en una visita guiada a l'exposició sobre la seva figura que es pot veure al CIP Molí d'en Rata a partir de 2/4 de 12.
Després, els participants es desplaçaran fins a la Sala d'Actes del Centre Cultural on es farà un acte amb les intervencions de la regidora de Cultura, Rosa Maria Martín; Ángel Esteve, que farà una xerrada sobre la figura de l'homenatjat; la intervenció d'un representant de la família Renom i clourà l'acte l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. Finalment, a les 13 h, es farà una ofrena floral a la tomba de Gaietà Renom, enterrat al cementiri de Ripollet.

Gaietà Renom
Renom, tenor reconegut, va ser cantaire de l'Orfeó Català des del 1932 i l'any 1948 n'esdevingué solista. El cantant destacà especialment per la dicció, el fraseig i la musicalitat de les interpretacions. Integrant del Quartet Orpheus, que va gaudir de gran vitalitat durant més de 30 anys, va actuar com a solista en oratoris i obres teatrals. Igualment destacat intèrpret de cançó de Lied, va participar en nombrosos enregistraments discogràfics on la sardana i la cançó catalana tenien un lloc destacat. Poc després dels anys setanta va ser director de l'Orfeó de les Corts, reconegut amb la Creu Sant Jordi i fou nomenat fill predilecte de Barcelona. Amb les seves interpretacions portà la llengua catalana arreu del territori amb una expressivitat exquisida.

F.R.