Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Troben feina 7 dels 23 'Joves amb talent' de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El PMO ha fet una valoració molt positiva del programa Joves amb talent, que es va desenvolupar de març a desembre de 2013 i on van participar 23 joves amb formació de grau superior i en atur del municipi. El projecte comptava amb el suport del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. 23 dels 35 seleccionats al programa van voler formar-ne part. D'ells, 17 van aconseguir un conveni de pràctiques amb empreses i 7 joves han aconseguit feina.
El president-delegat del PMO, Ferran Tornel, va destacar en roda de premsa, el passat dilluns, 3 de març, l'alt grau d'assoliment dels objectius inicials, que fins i tot s'han superat. El regidor també ha comentat l'exhaustiu seguiment que s'ha fet tant a empreses com a participants, a través de tutories individuals i de grup i acompanyament personalitzat. Tornel ha explicat que els agradaria endegar ja la segona edició del projecte, però que no existeix actualment cap via de finançament per aquest tipus de programes.

Aquest projecte, molt innovador, combinava accions d'orientació i adquisició d'experiència en empreses, amb l'objectiu de qualificar joves amb talent del municipi. El perfil dels joves que han participat era de joves d'entre 23 i 26 anys, amb formació superior i en les especialitats d'automoció, social, administració, sanitat i enginyeries. 30 empreses de Ripollet i municipis propers han participat en projecte. Els joves que van aconseguir un conveni de pràctiques han estat 3 mesos, entre 2 i 4 hores diàries. Alguns d'ells portaven fins a 2 anys buscant feina, un cop aconseguida la seva titulació. El programa els ha donat certa experiència i els ha motivat en la recerca d'ocupació.

Foto: (D'esquerra a dreta) Vicens Gibert, coordinador del PMO; Ferran Tornel, president-delegat del PMO i la tècnica d'ocupació, Carme Guirado.
 
R.H.