Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat potencia els tallers de gènere als centres educatius

Imatge 1.
Imatge 1
A través de les activitats programades a la Guia Educativa, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament ofereix diferents tipologies de tallers destinats als diversos centres educatius del municipi de Ripollet. Des de l'inici del curs, han estat vuit els tallers de violència masclista a 3er d'ESO del Palau Ausit i 1er d'ESO del Lluís Companys. També s'han fet quatre tallers dels mites de l'amor romàntic a 3er d'ESO del Palau Ausit i quatre més d'interculturalitat a 2n d'ESO del Lluís Companys.
Els Tallers
D'una banda, s'ofereixen tallers relacionats amb les polítiques de gènere com Prevenció de la violència a la parella jove, Mites de l'amor romàntic, Violència masclista i Nens i nenes i la igualtat. Aquests tallers tenen per objectiu treballar els rols de gènere que comencen a interioritzar nenes i nens des de la seva infantesa per tal d'afavorir el desenvolupament d'expectatives independentment del gènere, promoure el respecte mutu entre els sexes, prendre consciència de les manifestacions quotidianes de la violència masclista en les relacions afectives i reflexionar sobre les expectatives amoroses dels nois i les noies.

D'altra banda, s'ofereixen tallers vinculats amb les polítiques migratòries i interculturalitat amb l'objectiu de positivitzar la convivència amb la interculturalitat, identificar estereotips, valors i creences sobre immigració en la societat actual i desmentir els rumors relacionats amb la immigració.

F.R.