Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quaranta joves del Vallès en situació d'atur tindran opció a un contracte laboral

Imatge 1.
Imatge 1
El Consorci per l'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) està portant a terme, amb la col·laboració de 17 municipis de la comarca, entre ells Ripollet, la implementació del programa 'Fem Ocupació per a Joves', impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu. El projecte s'inicia amb la contractació del jove en una empresa de la comarca durant mínim 6 mesos, temps durant el qual rep en paral·lel una formació adequada al lloc de treball, que és impartida des del Copevo. Aquest projecte parteix de les necessitats de les empreses, s'inicia amb la contractació de sis mesos amb jornada parcial del jove, les empreses poden acollir-se a una bonificació econòmica del contracte dels participants. Els joves reben una acció formativa relacionada amb la seva contractació, els àmbits formatius seran: Anglès Comercial i de Gestió, Comunnity Manager, i Serveis Audiovisuals. Per seleccionar als joves s'estan realitzant sessions informatives i entrevistes individuals per a la recerca d'un total de 40 joves a la comarca , entre 3 i 5 places previstes per a Ripollet, adreçades a joves de 18 a 30 anys amb ESO, batxillerat o CFGM i inscrits com a demandants d'ocupació en l'Oficina de treball.
Els joves que poden participar en la selecció de les ofertes de treball estan en atur, residents en els municipis de Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, amb el títol de batxillerat o bé amb el de la ESO, preferentment amb experiència laboral.

Joves per l'Ocupació
Es un projecte que donar continuïtat al iniciat l'any anterior, El percentatge d'inserció dels joves participants va ser del cinquanta per cent. Aquest any es vol donar resposta a un total de 70 joves a la comarca (9 places previstes per a Ripollet), adreçades a joves de 16 a 25 anys amb baix nivell formatiu (sense ESO o sense estudis post-obligatoris) i inscrits com a demandants d'ocupació en l'Oficina de treball. L'objectiu d'aquest projecte es qualificar als joves en una acció formativa que pot estar ubicada en qualsevol dels municipis participants
- Auxiliar de cuina i restaurant (Castellar del Vallès)
- Activitats de venda (Badia del Vallès)
- Operacions auxiliar de magatzem en indústries i laboratoris químics (Terrassa)
- Operacions auxiliars de magatzem en indústria alimentària (Ripollet)
- Telemàrqueting i xarxes socials orientades a la venda i a l'atenció al client (Sant Cugat).

Una de les característiques més interessants del projecte és el suport a l'obtenció del GESO. Les empreses que realitzin una contractació de sis mesos dels joves participants podran rebre una bonificació econòmica del contracte. La propera sessió informativa pels joves tindrà lloc el dia 27 de febrer al Patronat Municipal d'Ocupació, al carrer Sant Sebastià, 26. Per assistir-hi cal inscripció prèvia al Club de la feina telèfon 93 591 02 72. Les empreses interessades poden posar-se en contacte amb el Patronat al telèfon 935807642 o dirigir-se per correu electrònic a empro@ripolletocupacio.cat , preguntant per Carmen Guirado o Joan Serrano.

Més programes adreçats a joves
Al Copevo també s'estan duent altres projectes i accions amb joves, com ara la implementació del programa 'Joves per l'Ocupació', adreçat a una setantena de joves de la comarca que no han assolit l'ESO i que es formaran en 5 especialitats formatives, mentre preparen la seva inserció tant als sistema educatiu reglat com al mercat de treball.



F.R.