Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Vallès Occidental suma esforços per fomentar l'emprenedoria

Imatge 1.
Imatge 1
Els Ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès i el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo), han arribat a un acord de col·laboració per treballar conjuntament al territori el programa de foment de l'emprenedoria i creació de llocs de treball "Catalunya Emprèn", impulsat pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
 Aquest projecte suposa la continuïtat del servei de Creació d'empreses també a Ripollet.
Aquesta unió permetrà, durant el 2014, oferir un servei d'atenció a persones emprenedores a escala supramunicipal, arribant a una població de 200.518 habitants, el 22,3% de la població de la comarca, distribuïts en 13 municipis: els tres ajuntaments que formen l'agrupació, més les localitats que s'han integrat dins l'àmbit d'actuació del Copevo per no disposar de servei d'emprenedoria propi, com Badia del Vallès, Castellbisbal, Matadepera Montcada i Reixac, Rellinars, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

En el cas de Ripollet, comptem amb un tècnic que presta atenció un dia a la setmana, els dimecres, amb els serveis bàsics de Suport a la Creació d'empreses i al desenvolupament empresarial. Els serveis són informació i orientació, assessorament, formació i seguiment tècnic.

Programa Catalunya Emprèn
El programa Catalunya Emprèn vol activar i potenciar totes les capacitats del país per crear noves empreses que generin riquesa i llocs de treball, a banda de constituir i sostenir una xarxa público-privada que reuneixi i coordini tots els agents del territori compromesos en la formalització de nous projectes empresarials.

L'objectiu del programa és contribuir al sorgiment de projectes d'èxit i de llarg recorregut i fer de Catalunya un referent global de societat amb iniciativa i esperit emprenedor, capaç de crear ocupació de qualitat i benestar per a tots els ciutadans.

F.R.