Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un extreballador d'Uralita guanya un judici per la manca de seguretat contra l'amiant

Imatge 1.
Imatge 1
El ripolletenc Vicente Jiménez Galán ha guanyat el seu segon judici contra l'empresa Uralita. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs interposat per l'empresa i ha admès que aquest treballador no va comptar amb les mesures de seguretat adequades durant els quatre anys que va estar treballant amb amiant a la fàbrica de Cerdanyola del Vallès. Així, Jiménez, que ha treballat colze amb colze amb el Col·lectiu Ronda, rebrà d'Uralita una mensualitat, corresponent al 50% de la pensió que actualment cobra de la Seguretat Social, a més de 500 euros per pagar l'advocat que ha portat el cas.

Així mateix, també percebrà els interessos corresponents al temps des de que va presentar la demanda fins que el tribunal ha resolt el recurs. Paral·lelament, Jiménez també ha rebut una altra sentència favorable, en aquest cas del Tribunal Suprem, que li reconeix la reclamació dels interessos pels endarreriments en el pagament de la primera sentència de 2009, on se li reconeixia que la malaltia de l'asbestosi que pateix havia estat causada pel seu treball a Uralita.

Aquesta sentència va sentar jurisprudència per altres 61 casos, que també han estat posteriorment reconeguts.

Aquest cas és una bona notícia per a tots els ex-treballadors de la fàbrica vallesana, que està immersa en diversos processos judicials per les malalties provocades per culpa del treball amb amiant, tant a la plantilla, com als familiars i veïns que eren receptors passius d'aquesta substància tòxica.

L.P.