Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental aprova acords importants per a la ciutadania

Imatge 1.
Imatge 1
El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental va celebrar el passat 21 de gener la primera reunió de l'any. Durant la sessió, entre d'altres assumptes, es va acordar que els consistoris cobririen fins al 25% de les necessitats de suport per a les beques de menjador escolar. La millora de la ocupabilitat del carril Bus-VAO i la reindustralització del Vallès Occidental van ser altres dos temes importants tractats a la sessió. Petició de beques al Departament d'Ensenyament
Igualment, el Consell va acordar demanar al Departament d'Ensenyament una nova dotació de 2,6 milions d'euros per a beques; quantitat que, sumada als 3,6 milions consignats pel propi departament i els 2,1 milions que aporten els ajuntaments, completen la dotació total de 8.338.392 euros necessaris per a satisfer les sol.licituds de beques per aquest curs 2013-2014.

Més usos per al carril Bus-VAO
Quant al carril Bus-VAO de l'autopista C-58, el Consell d'Alcaldes va aprovar demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat una valoració, avaluació i estudi de les diferents possibilitats d'ús per al carril Bus-VAO que ajudin a solucionar els embussos que es produeixen en una de les principals vies de comunicació de la nostra comarca.

Reindustrialitzar la comarca
Per últim, i comptant amb la presència de representants dels sindicats de treballadors, els alcaldes i alcaldesses van aprovar impulsar un acord que ajudi a reindustrialitzar la nostra comarca. En aquest acord estaran implicats tots els agents que actuen al territori: administracions, universitats, agents econòmics i socials. A partir d'aquest acord, que haurà de recollir elements bàsics com infraestructures de transport, telecomunicacions, recerca i innovació o cooperació empresarial, s'espera que s'impulsi fortament la recuperació econòmica de la comarca que, fins abans de l'inici de la crisi, era la principal zona industrial de Catalunya i d'Espanya.

L.P.