Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotiu pregó dels Tres Tombs 2014

Imatge 1.
Imatge 1
L'historiador ripolletenc Ramon Martos ha estat el primer pregoner dels Tres Tombs, una de les novetats de la festa d'enguany. L'emoció i el record van ser els trets destacables de l'acte que la Comissió Organitzadora de la Festa de Sant Antoni Abat de Ripollet va organitzar per presentar la 121a edició dels Tres Tombs, declarada Festa Local d'Interès Turístic. Rafael Estrada, el banderer d'enguany, també va ser-hi present, juntament amb l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo; la regidora de Cultura, Rosa Martín; el president de la Comissió, Joan Albiñana i el president de l'Associació d'Espectadors el Teatre del Mercat Vell, Joan Ramon Gordo.
Ramon Martos va recordar que "a Ripollet som de pagès", fent una mica d'història del nostre passat agrícola, així com de les arrels d'aquesta celebració. L'historiador va finalitzar el seu parlament demanant que els tres tombs es dediquin enguany a les entitats locals, a la justícia social i al dret a decidir.
El fill del banderer, Antoni Estrada, va parlar dels orígens agrícoles de la família Estrada Navinés i dels seus records d'infantesa al voltant dels Tres Tombs i els camps de vinyes. Estrada també va recordar amb emoció algunes persones que ja no hi són i va animar als ripolletencs a col·laborar per a que la festa perduri. En aquest sentit també es va manifestar l'alcalde, soci de la Comissió des de fa anys, destacant la feina de l'entitat i la col·laboració d'altres com la Coral El Vallès, El Setrill o l'Associació d'Espectadors. El president de la Comissió, Joan Albinyana, es va sumar al "crit d'ajuda", explicant la necessitat d'augmentar el nombre de socis.

Enguany, per segon any consecutiu, l'Associació d'Espectadors col·labora amb els Tres Tombs, oferint descomptes als socis de la Comissió per assistir a l'òpera La flauta màgica. El president de l'entitat, Joan Ramon Gordo, va destacar l'esforç de l'Associació per programar aquest espectacle, així com la seva il·lusió per sumar esforços amb la Comisssió de Sant Antoni Abat.

L'acte també va comptar amb les actuacions de la Coral el Vallès i La Popular Sansense. Un cop finalitzats els parlaments, els assistents van desplaçar-se cap al monument dels Tres Tombs, on el banderer d'enguany va realitzar una ofrena floral, juntament amb antics banderers i traginers d'honor i membres de la Junta.

R.H.