Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les campanades de TV3 acomiadaran el 2013 des de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet serà la seu enguany des d'on TV3 retransmetrà les campanades per acomiadar l'any 2013. Tot i que en un principi estava previst que es fessin des de Barcelona, la televisió autonòmica ha decidit finalment recuperar el vell format i fer-ho des d'una població de Catalunya, en aquest cas el municipi de Ripollet. El que no canviarà seran els presentadors. La retransmissió anirà a càrrec de la periodista Anna Boadas, coneguda per la seva participació al programa Divendres i de l'actor Quim Masferrer, que actualment emet El Foraster.

Notícia d'última hora
Segons han informat fonts de TV3 s'ha triat Ripollet per les facilitats que el consistori ha posat a l'hora d'organitzar la infraestructura que requereix una retransmissió tant especial. Així, s'instal·laran dues grans pantalles a la plaça de Pere Quart des d'on es projectarà el rellotge per seguir les campanades. L'Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura està treballant a hores d'ara per tal de tenir el campanar de l'Església de Sant Esteve a punt per tocar tant els quarts com les dotze campanades recuperant així una tradició perduda des de fa més de 60 anys.

Espectacle
El més complicat està sent adaptar l'espectacle que la Fura dels Baus havia de fer a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona i que s'haurà de traslladar a la Rambla de Sant Jordi. El grup de teatre, conegut pels seus complexos muntatges, requereix una il·luminació molt potent i específica que s'haurà de portar en un trailer especial. És per això que la Policia Local treballa en un pla de circulació que permeti l'entrada d'aquest vehicle. Això comportarà el haver de taller alguns carrers de la població des del diumenge 29 de desembre fins el dijous 2 de gener.

Assistència controlada
Malgrat que la cita serà molt especial, l'assistència a la retransmissió en directe serà controlada i restringida. L'organització, contractada per TV3, entregarè números per estricte ordre d'arribada i l'aforament no podrà superar les 500 persones. La retransmissió comptarà amb 8 càmeres fixes i una steady cam que s'encarregarà dels plànols aeris. En paraules de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, aquest serà un comiat d'any molt especial ja que TV3 "posarà Ripollet en el centre de les mirades de tots els espectadors de Catalunya".

Les entitats, implicades
Diverses entitats del poble ja s'han mobilitzat per tal de participar de les campanades. Amics del Teatre i La Careta han contactat amb la Fura dels Baus per tal de participar de l'espectacle. L'Associació Gastronòmica El Setrill oferirà tapes a tots aquells que siguin a la plaça de Pere Quart esperant la retransmissió. També alguns grups de música local s'estan organitzant per tal d'oferir un concert abans de les dotze de la nit.

L.P.