Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna llum verda al pressupost per al proper any

Imatge 1.
Imatge 1
Dijous, 19 de desembre, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal del mes, amb nou punts a l'ordre del dia. Els temes més destacats van ser la presentació del Pressupost Municipal per al 2014 i l'aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals. A la sala de plens, hi van assistir un bon nombre de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, per donar suport a una moció que es va presentar per reafirmar el compromís de l'Ajuntament de Ripollet davant dels casos de desnonament. El primer punt del debat va ser la denúncia del conveni entre la direcció general del cadastre i l'Ajuntament, que es va aprovar amb els vots favorables de PSC, CiU i PP i l'abstenció de CpR i ICV-EUiA.

A continuació, es va donar llum verda a les Ordenances Fiscals per al 2014. Enguany s'han presentat dues al·legacions que van ser acceptades. La primera, per part de l'Associació Kañapollet que inclou un descompte del 25% en determinats casos per al Preu Públic per la prestació de serveis culturals o de lleure i la segona per part del Col·legi d'Advocats de Sabadell, per eximir d'una taxa a les persones que són peticionàries de la justícia gratuïta. El document es va aprovar amb els vots favorables de PSC, CiU i en contra de la resta de grups.

A la sessió també es va aprovar una modificació de crèdits en relació a la Regidoria de Participació per fer front a la quota del Fons Català de Cooperació, de poc més de 1.000 euros. El text es va acceptar amb els vots favorables de PSC i CiU, l'abstenció d'ICV-EUiA i el PP i el vot en contra del CpR.

El Pressupost
La presentació del Pressupost Municipal per al 2014 va ser el punt més destacat. La regidora d'Hisenda, Inma Viera , va ser l'encarregada de fer la presentació del document i va agrair tant la tasca de l'equip de govern i els serveis tècnics com les aportacions i treball conjunt amb l'oposició. Viera també va recalcar que és un pressupost centrat en no retallar les prestacions de serveis, mantenir el suport a les entitats i destinar més recursos a Serveis Socials. L'Ajuntament també ha treballat per la reducció de la despesa financera i augmentar les partides de Gent Gran i beques de menjador. El pressupost es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU i en contra de la resta de grups.

El darrer punt abans de les mocions va ser l'aprovació de la pròrroga del contracte de Gestió de serveis de neteja d'Edificis Municipals i dels patronats fins al 31 de gener de 2017. Hi van donar el seu recolzament els dos grups del govern, el PP i ICV-EUiA s'hi van abstenir i el CpR hi van votar en contra.

Mocions
En aquest apartat només es va presentar un text, per reafirmar el compromís de l'Ajuntament de Ripollet davant la problemàtica dels desnonaments d'habitatges. El text es va consensuar i presentar en nom de tots els grups municipals.

F.R.