Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació Àmbit B30 aprova el Pla de Treball pel 2014

Imatge 1.
Imatge 1
Alcaldes i representants del centre de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals dels 23 municipis que formen part de l'Associació Àmbit B30, constituïda el passat mes de maig, van reunir-se el passat 13 de desembre per celebrar el seu primer Consell General. A la reunió van aprovar el Pla de Treball pel 2014, que inclou tant el desenvolupament dels projectes endegats com l'inici d'una nova línia de treball que permeti impulsar la renovació del teixit industrial cap a una manufactura avançada tecnològicament.
A la sessió també es va presentar l'informe de la gestió dels darrers sis mesos d'ençà que es va constituir com associació, on es fa un repàs al treball fet al voltant del document 'Priorització d'actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat a l'àmbit d'influència del corredor de la B-30. En aquest document es fixen, des d'una perspectiva global, les actuacions prioritàries dels serveis de mobilitat públics i privats en aquest territori, seguint criteris de competitivitat, sostenibilitat i eficàcia, amb inversions de cost baix o moderat, però amb efectes multiplicadors sobre les xarxes de mobilitat. Durant el mes de gener es duran a terme dues reunions de treball per tal d'elaborar un document final, amb noves aportacions.

Projectes B30

Quant als projectes estratègics que l'associació va seleccionar el passat mes de setembre i que s'estan duent a terme, destaca la creació d'un grup de treball integrat per aquells projectes de caràcter més tecnològic (HuB30, NanoB30, BioSensors i Polígons B30), sota la coordinació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l'objectiu de concentrar i racionalitzar, de forma eficient, l'esforç per impulsar-los en un espai comú i coordinat on compartir el coneixement i la recerca amb les empreses de l'Àmbit B30. En la mateixa línia s'ha començat també a avançar en les propostes sobre "SmartB30" i "NúvolB30" on, a partir d'un primer grup inicial de municipis, ja s'estan establint les bases per crear un marc de treball de col·laboració.

Fins al moment, l'Associació Àmbit B30 està integrada per 54 organitzacions, entre ajuntaments, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials i organitzacions sindicals dels 23 municipis, amb l'objectiu comú de potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l'eix de la B-30.

R.H.