Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concentració municipal contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local

Imatge 1.
Imatge 1
Una cinquantena de persones, entre treballadors i càrrecs electes de l'Ajuntament, es van manifestar el passat dijous, 12 de desembre, al migdia, davant el consistori per protestar contra el projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, que arribarà la setmana vinent al Congrés per a la seva aprovació definitiva. Entre els manifestants es trobaben l'alcalde, els tinents d'alcalde del govern, Rosa M. Martín i Ferran Tornel i també el regidor del CpR, Toni Pijuan. La concentració estava convocada per l'Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis i els sindicats UGT i CCOO.

Els convocants havien citat a tots els alcaldes i alcaldesses, grups municipals, organitzacions sindicals, empleats públics, així com les entitats i col·lectius implicats en la gestió i prestació de serveis municipals, a concentrar-se a l'entrada dels ajuntaments de tot Espanya, per reclamar la retirada i no aprovació del Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.

El Manifest
El text unitari defensa que "ens trobem davant d'una proposta que nega als municipis l'autonomia política i suficiència financera irrenunciable per a un municipalisme de qualitat i democràtic". A més, també lamenta el traspàs de competències a les diputacions i manifesten que "aquesta iniciativa legislativa no es tracta d'una simple actualització del nivell competencial municipal, sinó que es tracta d'una autèntica involució del règim local, que tindrà conseqüències socials en forma de majors desigualtats, un deteriorament i tancament de serveis que afectarà als nostres veïns i veïnes i a l'ocupació pública.

F.R.