Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Mossos d'Esquadra recomanen atenció de cara a Nadal

Imatge 1.
Imatge 1
Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa la campanya Pensió Segura adreçada a la seguretat de tothom en general, però especialment pel col·lectiu més vulnerable com és la gent gran. Sota l'eslògan Al carrer, estigueu alerta, el cos ha emès una sèrie de premisses per tal que no es produeixin incidències que després es puguin lamentar.
Destaquen entre les seves recomanacions, sobretot per l'època de l'any que ens trobem, que no és convenient refiar-se de les persones que s'acosten oferint un bescanvi d'un bitllet de loteria premiat. De fet, posen especial èmfasi en la precaució envers les persones que s'apropen utilitzant estratègies d'engany com tacar-nos amb un líquid i voler-nos netejar, fer-se passar per un conegut de fa any o demanar-nos alguna informació o signatura.

Especial cura a més, amb les grans quantitats que portem a sobre. S'ha d'evitar retirar del banc quantitats importants de diners en efectiu, i si ho hem de fer, hem de buscar a algú de confiança que ens acompanyi i guardar els diners en un lloc segur.

Entre altres consells, destaca que és convenient no portar a sobre moltes joies, o en tot cas evitar que estiguin a la vista de tothom. També és recomanable portar bossa de mà creuada davant, triant una que sigui de tanca segura per evitar que l'obri algú en un moment de distracció, i a l'hora d'entrar a casa, s'ha de parar atenció si ens trobem persones desconegudes, ja que podrien intentar robar-nos al portal o a l'ascensor.

E.A.