Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya aquest cap de setmana

Imatge 1.
Imatge 1
El Banc d'aliments ha organitzat els dies 29 i 30 de novembre una nova edició del Gran Recapte d'Aliments a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya, entre ells Ripollet. Es tracta d'una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.
A Ripollet es poden donar aliments als seguents punts:
Condis- Rambla de Sant Jordi, 113
Bon Preu/Esclat- Rambla de Sant Jordi, 69
Mercadona- Mercat Municipal
Dia- C/ de Balmes
Caprabo- C/ de Balmes, 1
Sorli Discau- Ntra. Sra dels Àngels, 12

L'objectiu del Banc d'aliments és també informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l'any.

El Gran Recapte d'Aliments es du a terme gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris puntuals arreu de Catalunya. Els aliments més adients per la donació són llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició.

El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

R.H.