Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal rebutja la reforma del sistema de pensions i dóna suport a la Querella Argentina

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 28 de novembre, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, amb quatre punts a l'ordre del dia. El més destacat va ser el de mocions, que va aprovar els dos textos: d'una banda, la moció del PSC, que rebutja l'Avantprojecte de Llei de Reforma del Sistema de Pensions eleborat pel govern central. I d'altra banda, la moció presentada conjuntament pel COP-CpR i ICV-EUiA, de condemna dels crims del franquisme i en suport a la querella oberta a l'Argentina.
La primera moció que es va discutir va ser la de condemna dels crims del franquisme i en suport a la querella oberta a l'Argentina. El text, presentat conjuntament pel CpR i EUiA, a proposta de la Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme, dóna suport a la querella que des d'Argentina s'està fent contra els criminals franquistes i que compta amb el suport de diversos col·lectius i institucions. El text de Ripollet recorda també als caiguts de la vila durant el franquisme. En aquest punt, el president de la COMVIF, Jordi Font, va intervenir per presentar el context d'aquesta moció. El text es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció del PP, que s'hi va abstenir.

A continuació, el PSC va presentar una moció que rebutja l'Avantprojecte de Llei de Reforma del Sistema de Pensions. El grup socialista va mostrar el seu rebuitg a punts de l'avantprojecte, com ara la necessitat d'haver cotitzat un mínim de 35 anys o l'enduriment de determinats criteris per als pensionistes. El text es va aprovar amb els vots favorables de PSC, CiU i ICV-EUiA, mentre que PP i CpR s'hi van oposar. A la sessió, també es va anunciar que la propera edició del Ple Municipal serà el dia 19 de desembre, que s'avança una setmana per no coincidir amb les vacances de Nadal.

Precs i preguntes
En aquest apartat, es va informar de diferents aspectes, en resposta d'algunes preguntes fetes per l'oposició. Així, la regidora de medi Ambient, Gemma Edo va explicar que de cara al mes de gener està prevista la instal·lació dels cartells de prohibida la pesca al riu Ripoll, finançats per la Regidoria de Medi Ambient. També ha explicar que de forma periòdica es demana a l'ACA la neteja del riu. Finalment, la regidora de Salut Pública també va explicar que als pressupostos de la Generalitat per al 2014 està prevista la partida econòmica per fer la reforma de l'aparcament del CAP II.

D'altra banda, l'alcalde, Juan Parralejo també va informar que l'Ajuntament ha decidit no realitzar la compra del Celler Cooperatiu en aquests moments. Segons va exposar el propi alcalde durant la sessió, s'ha acordat amb l'Ajuntament de Cerdanyola no realitzar aquesta compra en aquests moments, ja que els serveis tècnics han determinat que la inversiód e reforma serà molt elevada. La part de l'Ajuntament de Ripollet prove d'una subvenció que si no es fa efectiva aquest any ja no es podrà demanar, així que des del govern s'ha decidir invertir aquests 200.000 euros en un altre projecte. L'alcalde també va exposar que la rehabilitació del Celler, que es troba en mal estat, costaria més d'un milió d''euros "i en aquests moments no ho podem assumir".

F.R