Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació reconeix l'esforç de l'Ajuntament de Ripollet en la integració laboral de discapacitats

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet va acollir aquest dilluns, 25 de novembre, una jornada comarcal sobre 'L'Administració i la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat', organitzada per l'Ajuntament de Ripollet i la Diputació de Barcelona. Durant la jornada es va presentar l'estudi que s'ha realitzat per conèixer i potenciar els recursos institucionals de l'Ajuntament de Ripollet per tal de promoure la inclusió laboral de persones amb discapacitat, en base a la 'Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat'.
Margarida Canadell, tècnica i assessora del Servei de Mercat de Treball de la Diputació i responsable de l'estudi, va assegurar que "en general, l'Ajuntament de Ripollet està molt sensibilitzat en el tema de la discapacitat", destacant les actuacions en la supressió de les barreres arquitectòniques o exemples com la inclusió del llenguatge de signes al pregó de la Festa Major. Tot i així, Canadell creu que "es pot avançar molt més en la integració de persones amb discapacitat al propi ajuntament en quant a donar suport per a la contractació socialment laborable i contractar aquelles empreses que compleixin amb la Llei d'Integració Social dels minusvàlids". La tècnica del Servei de Mercat de Treball creu que anem bé, però que "queda molt per fer a nivell, no només d'Ajuntament, sinó de tot el municipi, ja que és un tema d'educació, de societat en general i ens hem de mentalitzar tots".

Durant la presentació de la jornada, l'alcalde Juan Parralejo va voler destacar l'esforç d'adaptació que ha fet el municipi, amb actuacions als carrers, per tal de donar prioritat als vianants; així com l'eliminació de barreres arquitectòniques a escoles, el poliesportiu o el propi Ajuntament. Parralejo també va destacar les dificultats que es troben per incloure la clàusula social a les contractacions i va recordar que ara fa 14 anys ja es va impulsar a Ripollet el projecte Jardinet per tal de contractar persones discapacitades per a realitzar treballs de jardineria al poble.

El Diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, va explicar els esforços que aquest ens realitza per tal de millorar l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat, a través de clàusules socials a les contractacions, el suport a empreses socials o projectes com l'Adapta, endegat l'any 2006, per a la integració de discapacitats psíquics.

La jornada també va comptar amb les intervencions de Joan Vidal, tècnic del Servei de Mercat de Treball i de Rodrigo Prieto, coordinador de l'Institut Diversitas, Àmbit Maria Corral, que van resumir els resultats del qüestionari sobre el compliment dels ajuntaments vallesans de la Llei d'Integració Social dels Minusvàlids. Un altre punt de la jornada va ser l'explicació de Víctor Bayarri i Catalán, Director de l'Associació Clúster Créixer, sobre la generació d'oportunitats de treball per a persones amb especials dificultats mitjançant la compra pública socialment responsable. La primera tinent d'Alcalde, Rosa Martín, va cloure l'acte.

R.H.