Èxit de l'activitat "De l'hort a la cuina"
L'activitat "De l'hort a la cuina. Intercanvi de trucs i idees per cuinar més sostenible", que es va celebrar el passat 20 de novembre a la Casa Natura, va ser un èxit. La Regidoria de Medi Ambient, la Casa Natura i l'empresa Jardinet van organitzar aquesta activitat dins el marc de la Setmana Europea de la Reducció de Residus.
Una vintena de persones es van aplegar a l'aula de la Casa Natura guarnida amb pots de confitures, melmelades, gelees, salaons, herbes culinàries, llibres de cuina, quadres de planificació de conreus a l'hort i codonys collits de l'horta de fruiters.
Aquest taller, que ha tancat el programa d'activitats de l'Agenda de tardor, va començar amb una breu explicació de l'horta a l'hivern, de com planificar la plantació per aprofitar millor els productes i quins mètodes es poden utilitzar per conservar tots aquells fruits sobrants que no es poden consumir immediatament. També es van introduir idees per tal de minimitzar els residus a la cuina, ja des del moment del consum, i es van explicar petites nocions sobre el compostatge i la producció d'adob orgànic casolà com a autogestió dels residus produïts. Finalment, es va parlar de l'aprofitament de les restes de menjars cuinats prèviament: la cuina de sobres. L'activitat va ser molt interactiva, ja que els assistents van explicar els seus trucs i les seves receptes.
Durant els propers dies es farà arribar als participants un dossier que recopilarà tant les nocions plantejades en la xerrada com les receptes i aportacions dels participants.
R.H.
Una vintena de persones es van aplegar a l'aula de la Casa Natura guarnida amb pots de confitures, melmelades, gelees, salaons, herbes culinàries, llibres de cuina, quadres de planificació de conreus a l'hort i codonys collits de l'horta de fruiters.
Aquest taller, que ha tancat el programa d'activitats de l'Agenda de tardor, va començar amb una breu explicació de l'horta a l'hivern, de com planificar la plantació per aprofitar millor els productes i quins mètodes es poden utilitzar per conservar tots aquells fruits sobrants que no es poden consumir immediatament. També es van introduir idees per tal de minimitzar els residus a la cuina, ja des del moment del consum, i es van explicar petites nocions sobre el compostatge i la producció d'adob orgànic casolà com a autogestió dels residus produïts. Finalment, es va parlar de l'aprofitament de les restes de menjars cuinats prèviament: la cuina de sobres. L'activitat va ser molt interactiva, ja que els assistents van explicar els seus trucs i les seves receptes.
Durant els propers dies es farà arribar als participants un dossier que recopilarà tant les nocions plantejades en la xerrada com les receptes i aportacions dels participants.
R.H.