Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proper tractament contra la Processionària del Pi al Camí de la Serra

Imatge 1.
Imatge 1
Les elevades temperatures d'aquests darrers mesos han fet que les previsions de la Regidoria d'Espais Verds i Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet referents a la població de Processionària del Pi finalment no s'hagin complert. A l'octubre, es va efectuar un recompte dels mascles atrapats en les trampes de feromones col·locades estratègicament en alguns arbres i es va poder concloure que la població estava disminuint i no representaria cap risc ni per les persones, ni pels arbres. Malauradament, les posteriors condicions meteorològiques han provocat una segona posta que ha incrementat l'afectació de tal forma que obliga a realitzar un tractament per evitar molèsties a la població.
A mitjan novembre, l'afectació en els arbres locals obliga a prendre mesures per tal d'evitar que les molèsties que puguin ocasionar les erugues siguin un problema per a la població. Així, la Regidoria de Medi Ambient i Espais Verds ha informat que la setmana que ve s'efectuarà un tractament contra aquest paràsit en tota la zona verda propera al Camí de la Serra, des dels Pinetons fins al carrer de Pau Casals.

El producte que s'utilitzarà és un producte autoritzat i registrat en l'àmbit de parcs i jardins recomanat per aquesta plaga i no representa cap perill per a la fauna ni per a les persones. Tot i així, se seguiran estrictament els protocols que marca el Reial Decret 1131/2012 per a l'aplicació d'aquests productes. Per aquest motiu després del tractament es tancarà el perímetre de la zona tractada durant unes hores per tal d'evitar que ningú entri en contacte amb el producte.

F.R.