Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de Víctimes del Feixisme demana suport unànime a la Querella Argentina

Imatge 1.
Imatge 1
La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme presentarà, a través dels grups municipals del COP-Compromís per Ripollet i ICV-EUiA una moció al Ple Municipal per condemnar els crims del franquisme i donar suport a la Querella oberta a Argentina. El text, a més de condemnar la sublevació militar del 36 també denuncia l'assassinat de ciutadans i i ciutadanes de Ripollet tant per afusellament com als camps d'extermini.
La presentació es va fer aquest dijous, 14 de novembre, conjuntament entre les tres entitats social i polítiques, COP-Compromís per Ripollet, ICV-EUiA i la COMVIF. Jutges i advocats argentins, amb el suport del mateix Parlament han iniciat un procés contra els criminals franquistes. Una querella que cada dia va augmentant ja que familiars de moltes víctimes estan afegint-se a la demanda.

El govern argentí ha facilitat molt aquesta tasca, habilitant els consulats argentins de manera que les víctimes espanyoles, que no es poden traslladar a Argentina per denunciar ho puguin fer des del consulat. Jordi Font també va destacar que aquesta querella, avalada també per les Nacions Unides podria no només condemnar a persones, sinó que també podria afectar a empreses que durant el Franquisme es van beneficiar dels treballs forçats.

Tant el COP-Compromís per Ripollet com Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa van destacar a la roda de premsa que la recuperació de la memòria en aquest assumpte és una qüestió democràtica que s'ha de solucionar i que "és una vergonya que encara estiguem així, en aquest sentit no vivim en democràcia".

F.R.