Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les farmàcies tanquen dijous, 7 de novembre, al matí en protesta pels impagaments de la Generalitat

Imatge 1.
Imatge 1
Les farmàcies catalanes han tancat aquest dijous, 7 de novembre, per reclamar el pagament de les quantitats que els deu la Generalitat i que xifren en 416 milions d'euros, corresponents als mesos de novembre i desembre del 2012 i de maig i setembre d'enguany. A Ripollet, totes les farmàcies han secundat aquest tancament i els ciutadans s'han traslladat a la farmàcia de guàrdia de la zona, la Farmàcia Lluís de Cerdanyola, al carrer d'Altimira, 18
El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya va anunciar aquest tancament en un comunicat, en el qual qualifiquen la situació "d'insostenible". El concert amb CatSalut estipula que dimarts haurien d'haver cobrat l'import dels medicaments dispensats al setembre passat, però "aquests diners no han arribat", ni tampoc l'ICO proveïdors per pagar el deute dels mesos pendents de novembre i desembre del 2012 i maig del 2013.

Concentració davant de la Delegació del Govern
El mateix dia del tancament es va convocar una concentració davant de la seu de la Delegació de Govern a Barcelona. El comunicat remarca que adopten aquestes mesures per reclamar que el Consell de Ministres acordi la liquidació immediata dels deutes pendents inclosos en el Pla ICO proveïdors. Denuncien que l'administració "no pot seguir delegant la seva responsabilitat de garantir l'accés als tractaments dels ciutadans en els professionals farmacèutics".

F.R.