Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adjudicat a Jardinet el manteniment de les zones verdes municipals

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dimecres, dia 30 d'octubre, es va signar el nou contracte de manteniment de les zones verdes de Ripollet amb l'empresa Jardinet, que va resultar guanyadora del concurs públic convocat per aquest Ajuntament. Jardinet és una societat cooperativa catalana limitada que va néixer a Ripollet el 1995. Emmarcada dins l'àmbit de l'economia social, Jardinet no busca exclusivament el benefici econòmic sinó que, a més, pretén la integració social de les persones que en formen part.

A Ripollet hi ha un total de 34,4 hectàrees de zones verdes que la Regidoria de Jardineria i Medi Ambient s'ocupa de mantenir. Es tracta de zones de prat, zones boscoses, jardins i cruïlles en carrers. El manteniment d'aquests espais es realitza de forma respectuosa amb el medi ambient. Això es tradueix en una acurada gestió dels residus, en un control dels recursos naturals fomentant l'estalvi de l'aigua per al reg, l'elecció d'espècies botàniques amb baixos requeriments hídrics i una adequada planificació i execució de les tasques culturals per tal d'ajudar a evitar la proliferació de plagues i malures i així minimitzar l'ús de plaguicides.

L'oferta presentada per Jardinet SCCL s'adapta a aquests criteris de respecte i presenta unes millores a afegir en les tasques de manteniment habituals. Entre elles, presenten millores relacionades amb bones pràctiques ambientals, d'altres relatives a la organització de tallers divulgatius sobre jardineria i horticultura sostenibles dins el marc de la programació de la Casa Natura.

També com a millora s'ocuparan de la remodelació de la illa enjardinada entre els carrers Molí d'en Rata i carretera de Santiga. La reforma consisteix a la retirada de l'escorça de pi que amb els anys havia quedat desnaturalitzada i a endreçar la vegetació. Les obres començaran aquesta setmana.

F.R.