Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació vol que el R-Bici continuï l'any vinent

Imatge 1.
Imatge 1
El Patronat Municipal d'Ocupació vol donar continuïtat al servei de lloguer de bicicletes r-bici, després dels bons resultats de la prova pilot realitzada el passat estiu. Així ho va anunciar el regidor d'Ocupació i president del PMO, Ferran Tornel, en la roda de premsa de valoració de la iniciativa, realitzada el 4 de novembre. En aquests moments, el Patronat d'Ocupació està estudiant quina és l'opció més viable per a què el servei es pugui reprendre cap al mes de març vinent.

Segons el regidor d'Ocupació, Ferran Tornel, que es va mostrar molt satisfet per l'acollida i l'excel·lent valoració dels usuaris, "l'any que ve el servei continuarà d'una manera o d'una altra". Per a Tornel, "la idea, el contenidor, les bicicletes són un patrimoni que s'han de poder seguir utilitzant" i va afegir "una o dues persones podrien viure d'això". Així mateix, va valorar positivament el civisme dels usuaris, ja que no es va haver de fer cap penalització per incompliment de la normativa.

Més de 1000 préstecs
Durant les 11 setmanes que va durar la prova, es van registrar un total de 1038 préstecs i es van donar d'alta 483 usuaris, el que suposa uns 2,15 usos de mitjana. Els préstecs eren majoritàriament per a unes dues hores i durant la tarda-vespre, tot i que es podia disposar de la bici durant tot el dia.

Satisfacció dels usuaris
Segons es desprèn de l'enquesta realitzada als usuaris, aquets van mostrar un alt grau de satisfacció amb el servei, quant als horaris i estat de les bicicletes. La majoria van dir que recomanarien el servei i, fins i tot, un 70% va afirmar que podrien estar disposats a pagar una quota, ja sigui per abonament o per usos. Així mateix, un terç dels enquestats van demanar que s'ampliés a diari. Per últim, destacar que l'estudi recull la demanda que les bicicletes portin mirall i timbre o que hi hagi més bicicletes infantils, entre d'altres.