Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple Municipal del 24 d'octubreEl govern congela les Ordenances Fiscals i només puja l'IBI

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 24 d'octubre, es va celebrar la sessió ordinària mensual del Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, que va comptar amb 11 punts en l'ordre del dia. Després de l'aprovació d'actes i del despatx d'ofici, es va donar llum verda a les festes locals de l'any 2014, que seran la Segona Pasqua, el dia 9 de juny i el dilluns de Festa Major, que enguany serà l'1 de setembre.
A continuació es va aporvar l'adhesió al conveni marc de col·laboració entre el departament de Governació i Administracions Públiques. L'acord implica que l'Ajuntament entri a formar part de l'Administració Oberta de Catalunya. Aquest sistema permet evitar duplicitats en el requeriment de documents al ciutadà, de manera que el consistori tindrà accés a tots els documents que una persona ja hagi entregat a qualsevol administració adherida a aquest sistema. El punt es va aprovar per unanimitat.

A continuació, es va aprovar la renúncia de la concessió de dues parades del Mercat Municipal, amb els vots favorables de PSC, CiU, ICV i el PP i l'abstenció del CpR. El govern va anunciar en aquest apartat que s'ha demanat a la Diputació de Barcelona col·laboració per tal d'iniciar una campanya de dinamització del Mercat Municipal.

Ordenances Fiscals 2014
Aquest va ser el punt més destacat de la sessió. Tal com va informar la regidora d'Hisenda, Inma Viera, taxes, impostos i preus públics es congelen i puja només l'IBI, que s'incrementa un 1,5% corresponent a l'IPC. Segons va explicar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa i també durant la sessió, la pressió fiscal actual de l'Ajuntament sobre els ciutadans és del 0,4%. Es va donar llum verda al punt amb els vots favorables del govern i en contra de la resta de grups.

Un altre dels temes tractats a la sessió va ser l'aprovació d'una sèrie d'ajuts per tal que l'Ajuntament es faci càrrec de l'impost de plusvàlua. Aquest impost l'han de pagar moltes famílies que han signat una dació en pagament o una execució hipotecària i des del consistori s'assumirà el 100% d'aquest deute en aquests casos. El punt es va aprovar per unanimitat.

El ple també va donar el vistiplau a la delegació de funcions a la Diputació de Barcelona per al cobrament dels impostos i taxes com ara l'IBI, l'IAE o tots aquells vinculats al padró. Aquest sistema permetrà també que el consistori pugui demanar bestretes amb antelació dels impostos que ingressa i d'aquesta manera sigui més fàcil afrontar els pagaments de manera puntual. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups a excepció d'ICV-EUiA i el CpR que s'hi van abstenir.

El darrer punt a abans de les mocions va ser l'aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità a la zona industrial del marge esquerre del riu Ripoll. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, CiU i PP i l'abstenció d'ICV-EuiA i el CpR. Per últim, es donarà llum verda a una moció presentada per ICV, per unanimitat de tots els grups, per sol·licitar a la Generalitat que garanteixi les beques de menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat.

F.R.