Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Massiu seguiment de la vaga per part dels centres educatius públics

Imatge 1.
Imatge 1
Les escoles públiques de Ripollet s'han adherit de manera massiva a la Vaga General del sector educatiu convocada pels sindicats en contra de la LOMCE i les retallades. No ha estat així, però, a les escoles concertades, que han tingut entre un 50 i un 60% d'assistència pel que fa als alumnes i gairebé el 100% del professorat. Des de la Plataforma d'AMPA de Ripollet s'ha fet una convocatòria aquesta tarda, a 2/4 de sis de la tarda, on han participat desenes de persones i s'ha fet lectura del manifest unitari en contra la LOMCE. Gran seguiment de l'escola pública
La no assistència a les escoles públiques del municipi, però, sí que ha estat significativa. Una mitjana de 35 alumnes han assistit a les escoles de primària i secundària, sent significatiu que a l'Escola Tiana hi ha només 6 alumnes, 3 a El Martinet i 2 a Els Pinetons.

Pel que fa als instituts, han assistit 75 alumnes a l'Institut Can Mas, 30 al Palau Ausit i 20 al Lluís Companys. L'assistència del professorat és relativa ja que assisteixen a les hores que s'imparteix la seva matèria i per tant no es podrà fer un càlcul definitiu fins que finalitzi la jornada.

Les Escoles Bressol, per la seva banda, han tingut una assistència molt diferenciada. Hi ha 4 alumnes a La Rodeta i 23 a la Verema. Els serveis mínims establerts per la Generalitat per als més petits pel que fa als docents era d'un terç de la plantilla.

Pel que fa al personal educatiu, l'assistència varia molt segons el centre. L'escola amb menys professorat ha estat El Martinet, amb 6 docents presents, mentre que l'Escursell compta amb 22 persones del seu equip.

L.P.