Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple d'assistència al taller d'horts portàtils

Imatge 1.
Imatge 1
El passat diumenge, 20 d'octubre, el parc dels Pinetons va acollir la celebració del taller 'L'hort portàtil'. Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, dins del programa Activitats al parc dels Pinetons. En total, hi van assistir una trentena de persones, exhaurint així el total de les places que s'oferien. El punt de trobada va ser la Casa Natura, on els assistents van visitar l'exposició Instants de Natura. A continuació, es va dur a terme la primera part de l'activitat, la visita a l'hort escolar de la Casa Natura. Allà, les educadores de l'Agrupació Ripollet Natura, que impartien el taller, van donar pautes i consells per iniciar un hort urbà a casa.
Tot seguit, l'activitat es va traslladar al parc dels Pinetons. A la zona de plantacions d'oliveres, cada família va poder elaborar el seu hort portàtil, amb unes quantes varietats típiques de l'hort d'hivern, que es podien emportar cap a casa per iniciar-se en l'horticultura ecològica. Per ajudar-los, es van elaborar uns materials complementaris com fitxes botàniques de les espècies o calendaris de l'hort.

Com a complement i amb l'objectiu d'incentivar la curiositat, el respecte i el coneixement de la natura, també es van elaborar llibretes amb material de reciclatge, que serviran com a diari de l'hort. En elles, s'hi podran anotar totes aquelles observacions que s'hi vulguin fer: moments de sembra, de floració, fructificació, collites, plagues que poden aparèixer o les mesures de les diferents plantes, entre d'altres. Els assistents van destacar la importància de la realització d'activitats d'aquest tipus per a poder gaudir-ne en família i van plasmar les seves opinions positives en les fitxes de valoració que s'elaboren al respecte.

F.R.