Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Domènec Torras rep un gran homenatge al Teatre Auditori del Mercat Vell

Imatge 1.
Imatge 1
El passat diumenge, 20 d'octubre, el Teatre Auditori del Mercat Vell va acollir un esperat homenatge a la figura del ripolletenc Domènec Torras. Amics, familiars i companys de Torras, quan era director i actor teatral, es van retrobar a partir de les 18:30 per compartir una estona de records, teatre, música i poesia. L'acte estava organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Ripollet i l'Associació d'Amics de Domènec Torras.L'homenatge va ser inaugurat per Xavier Peñarando, president de la Comissió d'Honors i Distincions, seguit per la filla de l'homenatjat, Maria Dolors Torras i de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. Tots tres van destacar la gran tasca que va realitzar Torras per al poble i com de merescut era aquest acte per recordar la seva figura.

Teatre, música, poesia i records

Després, l'actuació del Quadre Juvenil La Careta Teatre, amb la peça Entre generaciones; Joan Nonell, interpretant Rosor, una de les cançons preferides de Torras; la lectura del prefaci teatral de l'homenatjat, a càrrec de Carles Getan i una tertúlia d'anècdotes entre antics membres del Quadre Infantil i Juvenil d'Amics del Teatre, creat per Torras l'any 73, van ser algunes de les activitats que van succeir sobre l'escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell. La seva filla i els seus néts també van interpretar plegats un fragment de La filla del mar i Maria Rosa, d'Àngel Guimerà.
Al vestíbul del teatre s'hi ha instal·lat un vinil que recorda la figura d'aquest ripolletenc. A partir d'ara, aquesta zona de l'equipament durà el seu nom.

Domènec Torras 
Aquest 2013 hagués fet 100 anys. Va combinar la seva feina a la indústria tèxtil a Sabadell amb l'ofici de músic com a bateria a la formació ripolletenca Ritmo Club. Gran aficionat al teatre, va ser un dels pioners d'Amics del Teatre, d'on va ser president, director i actor.

Oportunitats per a la joventut

La seva principal contribució va ser la feina per incorporar jovent, especialment entre els nouvinguts dels anys 60, creant les seccions infantil i juvenil, d'on van sortir bona part dels actors actuals de l'entitat. La seva feina va ser continuada per Valentí Velilla, un altre històric del teatre local. L'any 2009 se li va fer un homenatge amb l'objectiu que se li fes un reconeixement institucional, que ha arribat 4 anys després, posant el seu nom al vestíbul del Teatre Auditori del Mercat Vell.

L.P./F.R.