Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma al rosa amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dissabte, 19 d'octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, la secció local de l'Associació Espanyola contra el Càncer oferirà una llaçada de color rosa per tal que els comerços de Ripollet la llueixin als seus aparadors. A més, també convidaran els comerciants a portar alguna peça de vestir d'aquest color. D'altra banda, l'Associació s'instal·larà durant el mateix dissabte a la plaça de Pere Quart donant informació sobre l'entitat i sobre la malaltia. Aquestes actuacions estan incloses dins la campanya 'Suma't al rosa', crida que simbolitza la lluita contra el càncer de mama.

Xerrada a partir d'experiències reals
El proper dimecres, 23 d'octubre, la Sala d'Actes del Centre Cultural acollirà la xerrada La lluita per un final feliç: experiències mèdiques i personals amb el càncer de mama. Serà a partir de les 19 i hi participarà la doctora del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del CAP II Cerdanyola-Ripollet, Astrid Sánchez, que té una àmplia experiència professional com a obstetra-ginecòloga a diferents hospitals i clíniques de Catalunya. Des de fa 6 anys treballa a l'ASSIR del CAP II Cerdanyola-Ripollet.

L'acte també comptarà amb la presència de l'autora de Hablo de cáncer, hablo de vida, Celia Escribano, un llibre on explica com va afrontar la malaltia. La seva intenció és ajudar a les dones amb càncer de mama i també als seus familiars i cuidadors, perquè puguin apropar-se a allò que estan vivint. La recaptació de les vendes del llibre es destina íntegrament a l'AECC. Totes elles explicaran les seves experiències, en l'àmbit mèdic i personal, amb el càncer de mama. També respondran a les preguntes de les persones assistents a la xerrada.

La introducció de l'acte anirà a càrrec del President de l'AECC Ripollet, Albert Uribe, de la regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Ripollet, Gemma Edo i de la regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Ripollet, Maria del Mar Viera. L'AECC Ripollet organitza aquesta xerrada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet i del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del CAP II Cerdanyola-Ripollet (Institut Català de la Salut).

L.P.