Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Experiències mèdiques i personals a la xerrada amb motiu del Dia del Càncer de Mama

Imatge 1.
Imatge 1
La junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer ha organitzat la xerrada La lluita per un final feliç: experiències mèdiques i personals amb el càncer de mama, que tindrà lloc el dimecres 23 d'octubre a les 19 hores a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Ripollet. Aquest acte s'inclou dins la campanya Suma't al rosa de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), que aplega tot un seguit d'activitats amb motiu del Dia del càncer de mama, que es commemora el 19 d'octubre.
A la xerrada participarà la doctora del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del CAP II Cerdanyola-Ripollet, Astrid Sánchez, que té una àmplia experiència professional com a obstetra ginecòleg a diferents hospitals i clíniques de Catalunya. També ha treballat en la prevenció del càncer de mama, tant en l'àmbit hospitalari com d'atenció primària. I des de fa 6 anys treballa a l'ASSIR del CAP II Cerdanyola-Ripollet.

A més, també assistirà l'autora de Hablo de cáncer, hablo de vida, Celia Escribano, un llibre en el qual explica com va afrontar ella aquesta malaltia. La seva intenció és ajudar a les dones amb càncer de mama i també als seus familiars i cuidadors, perquè puguin apropar-se a allò que estan vivint. La recaptació de les vendes del llibre es destina íntegrament a l'AECC.

Totes elles explicaran les seves experiències, en l'àmbit mèdic i personal, amb el càncer de mama. També respondran a les preguntes de les persones assistents a la xerrada. La introducció de l'acte anirà a càrrec del President de l'AECC Ripollet, Albert Uribe, de la Regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Ripollet, Gemma Edo, i de la Regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Ripollet, Maria del Mar Viera.

L'AECC Ripollet organitza aquesta xerrada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet i del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del CAP II Cerdanyola-Ripollet (Institut Català de la Salut). El mateix dia 19, la secció local de l'AECC oferirà una llaçada de color rosa per posar als aparadors dels comerços de Ripollet, i els convidarà a dur alguna peça de vestir d'aquest color. Durant tot el dia, membres de l'entitat, romandran a la Plaça Pere Quart donant informació.

F.R.