Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Controlada la població de Processionària del Pi

Imatge 1.
Imatge 1
La Processionària del Pi o Cuc del Pi, Thaumetopoea Pityocampa, és un lepidòpter que viu als nostres boscos. El nostre municipi, tant als Pinetons com a tota la zona boscosa que l'envolta, es troba protegida d'aquest insecte gràcies a unes trampes de feromones que la Regidoria de Medi Ambient i Espais Verds va instal·lar a la capçada d'alguns arbres. Aquestes trampes contenen feromona sexual sintètica de la femella de la Processionària. Les papallones mascles se senten atretes per aquest producte de manera que volen fins a les trampes on queden retingudes. D'aquesta manera, s'evita que les femelles puguin fecundar, disminuint així la població d'aquest insecte.
Aquesta setmana s'ha realitzat un control del nombre de papallones retingudes a les trampes i s'han comptabilitzat 63 exemplars. Aquesta xifra és molt inferior a la de l'any passat, quan es van comptabilitzar 90 unitats. Aquests resultats indicarien que la població de Processionària està en recessió a les nostres arbredes.

El servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Ripollet utilitza de manera prioritària els productes biològics en la lluita contra les plagues i les infeccions de la vegetació urbana. La resta de productes fitosanitaris només són utilitzats en casos greus per als quals no existeixen d'altres mitjans i sempre amb una justificació i control exhaustius.

F.R.