Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja crea un programa de berenars solidaris per a infants, amb el suport de La Caixa

Imatge 1.
Imatge 1
La Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha presentat 'L'hora de berenar: berenars solidaris per als nostres infants', una acció comunitària que cobreix les necessitats aliment+aries d'un dels col·lectius més vulnerables i afectats a causa del empobriment familiar, la infància.

L'HORA DE BERENAR: BERENARS SOLIDARIS PER ALS NOSTRES INFANTS
Aquest projecte està emmarcat dins del Pla d'intervenció social per projectes de lluita contra la pobresa i exclusió social i inicia als municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada una acció comunitària que cobreixi les necessitats alimentaries d'un dels col·lectius més vulnerables i afectats a causa del empobriment familiar, com es la infància.

La crisis econòmica, que ja pateixen moltes famílies amb infants escolaritzats se suma la dificultat d'aportar una correcta alimentació als nens/es, limitant a dos menjars diaris els aportats a la dieta del menor (el dinar y el sopar). Una realitat que cada cop pren força protagonisme és el fet de que molts infants van a l'escola sense esmorzar i esperen el sopar sense haver berenat. Tampoc poden consumir els nivells recomanats d'aliments com fruites, cereals i làctics. Els centres escolars expressen i corroboren aquesta necessitat detectada i comproven que cada cop son més els alumnes que només reben un menjar, que procedeix en molts casos de les beques de menjador escolar. Davant d'aquesta necessitat, es dissenya aquest projecte dirigit a aportar una correcta alimentació a nens en etapa escolar que pateixin dificultats familiars a nivell econòmic. L'import de l'ajuda concedida ha estat de 21.060 euros.

L'Obra Social La Caixa ha concedit ajudes per valor de més un milió d'euros a 48 projectes socials impulsats per entitats de Catalunya, destinats a fomentar la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social. La finalitat de la convocatòria és donar suport a les organitzacions no lucratives que desenvolupen projectes adreçats a cobrir les necessitats bàsiques (79 projectes), a la promoció de la participació i la inclusió social (71 projectes) i a donar suport personal i social a les persones que estan en risc o en situació d'exclusió amb l'objectiu de reforçar les seves capacitats i facilitar la seva integració social (38 projectes).

Foto:
- El Sotsdirector de l'oficina 119-Cerdanyola del Vallès de La Caixa, Josep Prat; Francesc Roset, president del Comitè Comarcal de Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada i César Martínez, responsable de la Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada.