Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proper inici de la remodelació del darrer tram de la rambla de Sant Esteve

Imatge 1.
Imatge 1
A mitjans octubre començaran les obres de remodelació del darrer tram de la rambla de Sant Esteve, entre els carrers de Canigó i Pizarro, seguint el mateix disseny que la part ja realizada anteriorment. Els treballs consistiran en refer les voreres, asfaltar, col·locar nou arbrat, mobiliari urbà i soterrar el cablejat elèctric aeri.
La intervenció, que tindrà un cost d'uns 500.000 euros, procedents d'una subvenció dels fons del Catàleg d'Actuacions Metropolitanes (CAME) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, serà executada pel Patronat Municipal d'Ocupació. Això permetrà la contractació d'una desena d'aturats de Ripollet.
L'actuació, que s'allargarà fins el mes de febrer o març, es farà de manera que no caldrà tallar el trànsit, ni el pas de les activitats culturals. En canvi, sí que s'haurà de traslladar temporalment part del mercat setmanal i l'autobús durant les obres farà l'itinerari dels dimecres. D'acord amb els comerciants de la zona, durant la campanya de Nadal s'aturaran les obres per no perjudicar les vendes de l'eix comercial de la rambla.

No es tallarà la circulació
La presentació del projecte va anar a càrrec dels regidors d'Urbanisme, Ocupació i Comerç. La primera tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Rosa Mª Martín, va explicar que és l'obra més important de les realitzades directament per l'Ajuntament de Ripollet. Començarà per la vorera del supermercat Condis, continuant després amb l'altra i només es tallarà la circulació durant l'asfaltat. D'aquesta manera, serà possible el pas de la Cavalcada i la passejada del Sant Antoni Abad. L'accés als pàrquings, inclòs el del Molí, es podrà fer amb normalitat.

Contractació d'aturats de Ripollet
Martín va destacar el "factor social" de l'actuació, perquè "com l'Ajuntament serà el promotor de l'obra es podrà contractar a aturats de Ripollet". En aquest sentit, el regidor d'Ocupació, Ferran Tornel, va informar que "es treballarà matí i tarda" i que "es farà amb la mateixa qualitat que si l'hagués fet una empresa". Així mateix, va afegir que s'estarà en continu contacte amb els veïns i comerciants, per resoldre qualsevol incidència.

Minimitzar l'impacte sobre el comerç
Per la seva part, el regidor de Comerç, Joan Fandos, va parlar de l'afectació als comerços, que es procurarà sigui la mínima. Quant al mercat setmanal, les parades de fruita es traslladaran al frontal del mercat i les que hi ha actualment en aquest lloc passaran a la zona del Pavelló. A més, va avançar que una vegada acabades les obres "es farà una reubicació de parades, allargant el mercat fins la rambla dels Pinetons". També va voler deixar clar que "no es tracta d'una reducció del mercat setmanal, com s'ha dit, sinó d'una ampliació". Finalment, Rosa Martín va insistir que "hi haurà una relació directa entre els comerciants i el cap de l'obra" i que s'ha reunit als botiguers de l'entorn de la rambla de Sant Esteve per explicar de primera mà com anirà tot. Igualment, va dir que la principal alteració serà a l'autobús, que serà desviat com quan hi ha mercat setmanal. La parada del Pavelló es traslladarà temporalment a l'inici de la rambla de Sant Andreu.

Fotos:
- rambla de Sant Esteve, cantonada Canigó. Les obres començaràn per la cantonada de dreta.
- la vorera de davant de les pistes de l'Esbar serà la part més ampla on s'actuarà.
- detall del cablejat elèctric que es soterrarà.
- les voreres mantindran la seva amplada i es mantindran les places d'aparcament.
- roda de premsa de presentació de l'obra, a la Sala de Govern de l'Ajuntament de Ripollet.