Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa l'Agenda de Tardor de la Casa Natura

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest setembre s'han iniciat els actes previstos per la Regidoria de Medi Ambient, inclosos a l'Agenda de Tardor. Exposicions, tallers i divulgació d'hàbits sostenibles són alguns dels trets més destacats del programa. La propera activitat serà una pedalada, el proper 29 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Gimcana
El passat 15 de setembre va tenir lloc la primera activitat: "Una passejada per la Xarxa de Parcs Metropolitans". Prop d'una seixantena de persones, públic familiar amb infants de totes les edats, es van aplegar sobre les 11 del matí a la Casa Natura, on es va poder visitar la nova exposició fotogràfica del centre, Instants de Natura. Després d'explicar la dinàmica de l'activitat es va iniciar aquesta passejada, un itinerari amb estructura de gimcana autoguiada pel parc.

Exposició Instants de Natura
Es podrà visitar fins el 21 d'octubre. Es tracta d'una exposició de fotografies, presentades al 6è Concurs biennal de fotografia de natura. L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores i puntualment en cap de setmana, coincidint amb les activitats especials. Està produïda per l'ADENC, BBVA i Fundació Antigues Caixes Catalanes.

29 de setembre, Pedalada per a la Setmana de mobilitat sostenible i segura
Sota el lema 'Aire net, fes el pas!', el proper 29 de setembre es farà la 'Pedalada per a la setmana de la mobilitat sostenible i segura'. Les inscripcions es faran a les 10.30 hores a l'interior de la Casa Natura, on s'aprofitarà per fer la presentació de l'exposició Instants de Natura. La pedalada està organitzada pel PAME, la Comissió de Festes de la Tardor del Barri del Pont Vell i la Regidoria de Medi Ambient.
Es recorda que les persones que no tinguin bicicleta en poden fer servir una en préstec del servei r-bici. No obstant, cal fer reserva prèvia uns dies abans a rbici@ripolletocupacio.cat o al telèfon 93 580 76 72.

20 d'octubre, L'hort portàtil
El punt de trobada serà les 11.30 hores a la Casa Natura. Al parc dels Pinetons es plantaran algunes espècies hortícoles en una estructura que servirà per emportar-se un petit hort urbà a casa i s'elaborà, amb material reciclat, una guia d'observació i seguiment del seu cicle de vida de l'hort. L'activitat serà duta a terme per l'Agrupació Ripollet Natura. És gratuïta, oberta a totes les edats i pensada per participar en família. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.
Organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Col·labora: Regidoria de Medi Ambient i Casa Natura.

16 de novembre, Fem de científics! experiments amb la natura del parc
Es farà a les 11 hores, al parc dels Pinetons, a les oliveres properes a les barbacoes. L'activitat, realitzada per Ripollet Natura, consistirà en una taula plena de propostes per experimentar amb els elements de la natura del parc: l'aigua, les plantes, la sorra, etc. Aquesta pertany al Cicle de tardor d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Organitzen l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Col·labora: Regidoria de Medi Ambient i Casa Natura. Cal inscripció prèvia i les places són limitades.

20 de novembre, Setmana Europea de Prevenció de Residus. De l'hort a la cuina
Tindrà lloc a les 18 hores i consistirà en un intercanvi de trucs i idees per cuinar més sostenible. Es farà un intercanvi de coneixements entre tots els assistents per descobrir aspectes que puguin ajudar a cuinar sa a partir dels fruits que ens ofereix l'hort urbà (les hortalisses d'hivern, visita a l'hort de la Casa Natura,...). També es recopilaran idees per tenir hàbits de consum i actituds que ajudin en la minimització dels residus a la cuina (consum, reutilització, reciclatge,...). L'activitat anirà a càrrec de l'Agrupació Ripollet Natura i l'empresa Jardinet. Organitza: Regidoria de Medi Ambient amb la Casa Natura. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Desembre: Exposició Ripollet i les quatre estacions
Exposició de fotografies de racons verds de Ripollet fetes en diferents moments de l'any. Horari de visites: de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h. També es podrà visitar puntualment, en cap de setmana, coincidint amb les activitats de l'Agenda de Tardor. Produïda: Acció Fotogràfica. Col·laboren: Regidoria de Medi Ambient i Casa Natura.

Inscripció a les activitats
El període d'inscripció per a tots els actes que en requereixin serà fins a 24 hores abans de l'acte. En cas que tinguin lloc en cap de setmana, la inscripció es tancarà el dijous anterior. Quan les places siguin limitades, aquestes s'adjudicaran per ordre d'inscripció i un cop exhaurides, les sol·licituds quedaran en llista d'espera. És per això que cal avisar amb prou antelació si cal donar de baixa les places.
La inscripció es pot fer a:
- Regidoria de Medi Ambient, carrer de Balmes, 8, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, al telèfon 93 504 60 14 o al correu electrònic: mediambient@ripollet.cat
- Casa Natura, carretera de Santiga, Km 1,2, de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores, al telèfon 93 586 58 56 o al correu electrònic: casadenatura@gmail.com

F.R.